ok ok

Blogg

Plåtning idag

Plåtade idag med grymma fotografen Per Englund och hår- och makeup-artisten Jenny Guerrero. Här kommer smakprov av obearbetade bilder i datorn.
img_0195img_0191img_0182

Kommentera • 2 Kommentarer

Osanning och konsekvens

När det docklika kändisparet Brad Pitt och Angelina Jolie, i medier kallade Brangelina, nyligen annonserade sin skilsmässa blev det både en världsnyhet och spiken i kistan för många som förlorat tilltron och hoppet på allt från politiker till parrelationer. Men så kom den förbittrade föredettingens fantastiska efterspel. När Jennifer Aniston fick kommentera skilsmässan i en populär amerikansk talkshow satte hon både värden och världen på plats.

Med några vassa ord tog hon tillbaka oss till verkligheten och vad som verkligen räknas. Eller borde räknas. Hon undrade hur vi kunde vältra oss i en skilsmässa medan den pågående polisbrutaliteten, förblindad av sin egen rasistiska rädsla och stereotypa syn, hellre skjuter svarta människor till döds än låter dem leva. Dömda innan de ens begått brott.

Anistons citat kablades ut i ljusets hastighet för att det satte saker i perspektiv och fick oss att tänka ett steg längre. Så jag delade glatt på instagram och twitter tills någon pigg följare uppmärksammade mig på att nyheten var falsk. Att Aniston aldrig formulerat de där orden. Att hon inte ens gästat det där berömda pratprogrammet. Desto mindre talat om Brangelinas skilsmässa. En snabb sökning ledde mig till granskningen som avslöjade lögnen.

Ändå blev jag förbryllad. Tänk att det finns typer som sitter och fabricerar nyheter. Som hittar på händelser som aldrig hänt. Formulerar ord som aldrig uttalats och framställer sina fantasier som fakta. Även om jag själv tillhör dem som utsätts för lögner som är så långt från verkligheten att jag måste skratta för att inte gråta har jag svårt att förstå drivkrafterna.

Skamset raderar jag inlägget och påpekar det för min smarta kompis som också delat den falska nyheten. Det är ju så pinsamt att vi bidragit till att sprida osanning. Men min väninna vägrar ta bort citatet: ”Det gör ingenting. Jennifer Aniston borde ha sagt detta. Jag delar det för att det är bra” säger hon.

Sant eller falskt, fakta eller fiktion spelar mindre roll. Så länge det låter bra verkar det vara fritt fram att mangla ut vad som helst.

Nätet har blivit en skvallertråd där virrpannor, konspirationsteoretiker, mytomaner och ordvrängare saltar och sockrar verkligheten. Upprepas en lögn tillräckligt ofta blir den ju som bekant en sanning. Lite lösa hänvisningar till hörsägen så är saken biff. Den ena dagen är Hillary Clinton döende, den andra är Obama född i fel land, den tredje pekas oskyldiga ut som brottslingar, den fjärde kan det vara din tur. Så lita aldrig på en saftig story. I synnerhet inte nu när sanningen blivit hårdvaluta i ett pågående propagandakriget.

P.S. Och apropå osanningar har Pressens Opinionsnämnd precis fällt Nyheter Idag – en nationalistisk tidning- för att ha farit med osanning om incidenten när jag blev omringad av rasister/nazister på krogen. De kallade det för ett ”kärleksmingel”.  Här kan ni läsa mer om fällningen.

Kommentera • 5 Kommentarer

Dåliga nyheter från Mellanöstern & Nordafrika

”Jag har många dåliga nyheter. Och en god”, säger Sara som flyger in från Beirut för att tala om sitt feministiska arbete i Mellanöstern och Nordafrika. Som ambassadör för Kvinna till Kvinna får jag förmånen att träffa henne över en frukost.
”Vi börjar med den goda nyheten: Solen skiner. I övrigt är det kaos, terrorism, polisstater, flykt och förtryck i regionen”, säger Sara Abu Ghazal, en libanesisk-palestinsk kvinnorättsaktivist och författare från Libanon. Hon är regional koordinator för Women Human Rights Defenders Coalition in the Middle East and North Africa, som är en partnerorganisation till Kvinna till Kvinna. Sara är också kulturarbetare och författare och medgrundare till organisationen Voices of Women – ett nätverk för feminister som samlar dikter, serier och artiklar från feminister i regionen, håller i kurser om feminism och delar feministisk litteratur genom sitt Feminist Library.

Trots att Sara är född och uppvuxen i Libanon och har en libanesisk mamma har hon ett palestinskt pass. Det innebär bland annat att hon som palestinier inte får äga fastigheter. Hon får inte ens ärva sin fars fastigheter som han förvärvade innan lagen infördes. Hon berättar att palestinier inte får jobba som läkare, lärare, ingenjörer och får mindre betalt för samma jobb inom de yrken som står till deras förfogande, exempelvis byggarbetare, sjuksköterskor, butiksbiträden. Hennes vänner arbetar 11-12 timmar om dagen för månadslöner på 250 dollar. Ofta oförsäkrade.

Situationen i Libanon är oerhört komplex just nu med 1, 5 miljoner mestadels syriska flyktingar som bor i det lilla landet där var tredje invånare är en flykting. Men eftersom Libanon inte erkänner konventionerna har de inget legalt erkännande och får inte heller arbeta och tjäna pengar.

Sara berättar att kvinnor tvingas retirera till sina traditionella könsroller och ser sitt utrymme i det offentliga rummet krympa. ”Vi behöver internationellt stöd. Vi behöver organisera och mobilisera flera”, säger Sara men när de efterfrågar internationellt stöd och bidrag anklagas de för spioneri och landsförräderi.

Nu har de dragit igång The She-defends – kampanjen som handlar om att synliggöra övergrepp mot kvinnor i Mellanöstern och Nordafrika. När de rapporterar om våldtäkter, sexuella trakasserier, förföljelser leder det dessvärre ofta till att hoten mot både offren och deras anhöriga förvärras.

Ty sexuella trakasserier och övergrepp existerar inte enligt staten. Eftersom lagar som skyddar kvinnor saknas kan man inte ens gå till polisen. Skulle någon våga gå till polisen för att ha blivit ”vanhedrad” skulle de sannolikt få frågan: Vad hade du på dig?
Blame the victim, med andra ord.

Här krävs europeiska feministers systerskap och solidaritet, menar Sara. Och förmågan att hålla flera tankar i huvudet samtidigt. ”Det handlar inte om våra kulturer. Det handlar om ett patriarkalt mönster som får verka ostört. Man kan inte klä könsmaktsordningen i kulturtermer. De begår dessa övergrepp för att de är män. Inte för att de är araber”.

”Våra stater sviker oss gång på gång. De kräver vårt stöd och lojalitet i kriget mot terrorismen samtidigt som de vägrar respektera våra mänskliga rättigheter”.

Innan vi skiljs åt berättar Sara om en kvinna som kämpar för kvinnors rättigheter eller snarare för mänskliga rättigheter i Sudan och som utsattes för en kampanj där medierna hängde ut hennes namn och hävdade att hon förekom i ”pornografiska bilder”. I själva verket var kvinnan fullt påklädd på bilderna. Fast utan slöja. ”Sådan ryktesspridning öppnar dörren för grövre övergrepp och attacker och tvingar kvinnor att gå under jorden” säger Sara och jag tänker på alla de kvinnor som drabbas i vår välmående, jämställda och demokratiska del av världen och även om det är tufft att våga stå emot så vet vi att vi har staten och lagen på vår sida. Tänk er då att kämpa i sådan skoningslös motvind. Det minsta vi kan göra är att stötta och peppa våra systrar som hade oturen att födas på fel plats och protestera mot det förtryck de utsätts för. Då kanske vi kan få flera goda nyheter från den röriga regionen.

Nu hörde jag förresten att statsministern besöker Saudiarabien. Där kämpar kvinnor bland annat för att regimen ska upphäva lagen om manliga förmyndare. Kanske något för Stefan Löfvén att ta i beaktande?

 

Kommentera • 3 Kommentarer

Axla ansvaret – bli mentor!

image001-3
I den grekiska mytologin var en mentor en vis vägvisare. Visdomens gudinna Athena tog sig an Odysseus som var ute på strapatsrika irrfärder under sin hemfärd till sitt Ithaka. Nu har även jag fått äran och förtroendet att bli Mentor och Ambassadör för Mentor Sverige som startades för 20 år sedan av HM drottning Silvia. Här kan ni se kortfilmen jag gjorde med min första adept, underbara svensk-finska Sofia från Upplands Väsby.
image001-2

I en tid av splittring, segregation och polarisering behövs alla konstruktiva krafter för att förena och stärka och bygga broar mellan det Vi och Dom som cementeras. För mig är detta ingenting nytt. Jag växte upp bland ”Dom andra”. Vi som ingenting hade. Vi som kom från ingenstans. Vi som inte riktigt räknades. Att ta sig fram och upp för livets backar av egen kraft är en mödosam process som jag beskriver i min bok ”Bortom mammas gata” (Atlas) som du kan beställa här eller låna på biblioteket.
image009
Jag är inte ensam om den resan. Vi är många som slitit och svettats och våndats för en värdig plats i tillvaron. När man nått fram är det för många av oss en självklarhet att göra skillnad. Jag vill finnas till för de som kommer. Jag vill vara kryckan, handtaget, dörröppnaren, famnen för dem som behöver lite mer. För de som kanske precis som jag kommer från ett fattigt hem, ett hem där svenska inte talas, ett hem utan studievana, kontakter, kontanter och karriärscoacher.

I decennier har jag rest runt i landet, i förortsskolor, föreningar, organisationer och andra sammanhang och inspirationsföreläst. Flera år senare får jag brev från unga människor som berättar hur avgörande mina ord blev för dem som saknade stöd eller vuxna att vända sig till. Den belöningen, den tillfredsställelsen går inte att köpa för pengar. Var och en av oss kan sätta avtryck i människors hjärtan genom  att räcka ut en hand när den behövs. Egentligen är det en egoistisk handling. Den som ger blir stärkt!

Jag vill peppa och inspirera, kicka och backa alla de unga som behöver en vindpust i ryggen. Jag har lärt mig massor på vägen. Ibland har jag sprängt genom asfalten av ren jävlar anamma. För att motbevisa alla olyckskorpar. Ibland har glädjen drivit mig. Ofta har ilskan och vreden över orättvisorna varit min motor. Revanschlusten inte minst. En kraftigt underskattad känsla. Jag är hämndlysten som få. Men hämnden är en maträtt som serveras kall. Den kan levereras långt senare när alla de som svikit och satt krokben för länge sedan glömt bort dig. Det är då man ska passa på. Hämnas dem genom att ge igen. Blända dom. Skin och gnistra så mycket att de förblindas. Bli den de aldrig trodde. Blås dem.

Jag hoppas jag får tillfälle att berätta mer om mina tricks och finter för adepter. Om allt det som fått mig att hålla näsan över vattenytan genom decennier. Nu kavlar vi upp ärmarna. Det finns många sätt att göra skillnad. Ett av dem är att bli mentor. Du kommer vinna på det själv. Du kommer lära dig saker om vårt samhälle och få insikter du inte kan läsa dig till. Du kommer få insyn i världar du inte trodde fanns. Du kommer växa själv av att se din egen bubbla spricka. Du kommer utvecklas genom att lyfta den där glaskupan som omger oss alla och släppa in lite frisk luft. Nu har du inte längre någon ursäkt. Det finns mötesplatser där människor från helt olika miljöer kan förenas. Ta chansen.
image008

 

Kommentera • 6 Kommentarer

Katarina Taikon-priset 2016

14516485_10154128564378246_5100446059931956895_n
Katarina Taikon.
Vår egen medborgarrättskämpe. Som med sitt mod och motstånd gjorde skillnad och vågade lyfta försummade frågor om romernas rättigheter, förföljelser och diskriminering. Jag fick äran att leda första prisutdelningen i Gyllene Salen, Stadshuset för att hedra hennes minne. Människor och organisationer som verkar i hennes anda, för mänskliga rättigheter, belönas den 3 oktober, dagen då hennes bok ”Zigenerska” kom ut första gången. En bok alla borde läsa. Om ni inte har sett filmen ”Taikon” finns den på SVT Play och Lawen Mohtadis bok om hennes liv kan jag verkligen rekommendera. Det var en sagolik kväll med en massa människorättsaktivister. Hans Caldaras och Läkare i Världen fick det välförtjänta priset, diplom och checkar på 50 000 kr vardera. Bland gästerna fanns många av mina inspirationskällor. En av dem är Thomas Hammarberg som ägnat sitt liv åt att kämpa för människors lika värde och värdighet världen runt:
14494729_10153759529980738_1577262218406256768_n
Nästa år kan det vara din tur. Det är aldrig för sent att förändra världen. Små insatser ger stora resultat.

Kommentera • 10 Kommentarer

Min resa i Riket i SVT

img_2557Hej alla fina. Hoppas ni njuter av denna enastående vackra höst. Jag passar på att promenera någon timme varenda dag. Igår kanske många av er såg mitt reportage i Riket i SVT. Ni som missade måste passa på att få en unik inblick i adelns slutna, exklusiva värld. Efter att i månader ha hängt med hemlösa romer som sover under broar, i toaletter och skjul fick jag nu äntligen tillträde till ett stort rosa slott i Kristianstadstrakten. Den unga grevinnan Alexandra Hamilton slog generöst upp slottsportarna när många andra tvekade eller hänvisade till ”familjepolicy”. Det blev en intressant resa som ni kan se HÄR.

img_2541

Kommentera • 3 Kommentarer

New York Times Democracy Forum 2016

img_4486
Nyss landat efter några intensiva och inspirerande dagar på New York Times Democracy Forum som för fjärde året i rad bjöd in vår tids tänkare, makthavare och aktivister till en fyra dagars övning i Aten och på Costa Navarino på Peloponessos. Tema för i år var religion, pengar, migration och demokrati. Alla, från  Greklands högerkonservativa president till Italiens fd premiärminister Mario Monti och Nobelpristagaren Paul Krugman, var eniga kring att ett av vår tids största hot är de växande inkomstklyftorna och ojämlikheten som fördjupats med den kroniska krisen. De flesta uttryckte även sin oro över att känslor, rykten och lögner dominerar debatten och att allt fler förbiser fakta. Ett exempel flera gav var den brittiska folkomröstningen där falska siffror pumpades ut från Brexit-anhängarna. Den känslostyrda debatten är ett led i populismen som förgiftar samhällsklimatet. På båda sidor Atlanten och i olika ideologiska läger. Huvudperson trots sin frånvaro var givetvis fenomenet Donald Trump som upplevs som ett stort hot på många plan. Jag ska skriva en artikel om detta i dagarna så länk kommer snart. Tills dess blir det bilder. Bland annat med min journalistiska förebild Christiane Amanpour på CNN som privat överträffade mina förväntningar.
img_4516
Med Nobelpristagaren i ekonomi Paul Krugman som blivit en vän efter alla våra krisdiskussioner:
img_4645
Med Achilles Tsaltas, NY Times Vice President Conferences och initiativtagare till detta demokratins Davos:
img_4507
Ett ganska lustigt inlägg kom från Zaha Hadids parhäst, arkitekten och libertarianen Patrick Schumacher, som konstaterade att den intellektuella eliten numera poserar som antikapitalister vilket sannerligen stämde med tanke på konservativa högerpolitiker som talade om kapitalismens konsekvenser med ekonomiska klyftor som får förödande konsekvenser. Hade svenska ledarskribenter varit på konferensen hade de anklagat alla för att vara vänsteraktivister. Inte ens den kontroversiella Yannis Varoufakis, Greklands fd finansminister och EUs enfant terrible, provocerade någon. Det är talande i sig.
Vi kopplade också upp oss med Edward Snowden som gömmer sig i Moskva. Jag ställde en enda fråga till honom som blev en nyhet. Jag undrade om han kommer rösta i amerikanska valet. Nu måste jag springa och hämta i skolan. Stor kram till er alla!

Kommentera • 7 Kommentarer

Mission completed- Tack vare er!

Hej på Er alla underbara! Imorse träffade jag mamman och bebisen igen. Hon blev så rörd när jag berättade om ert engagemang och har nu fått en fantastisk advokat i Debbie Nujen som ska företräda henne. Den grymma juristen Evin Cetin som tidigare hanterat flera fall med just thailändskor som farit riktigt illa följde med henne och gjorde en polisanmälan som tog flera timmar. Tack till er båda! Och tack till alla andra jurister och advokater som hört av sig och erbjudit sig att bidra.

Jag är överröst av mail och meddelanden från människor som vill hjälpa till.  Ni är många som erbjuder bebiskläder och prylar men jag har svårt att hantera det av praktiska skäl. Men jag ska nog hitta en lösning så småningom. Vill ni skänka en slant kan ni sätta in dem på Terrafems 90-konto 901068-7 eller swisha 1234652467 och markera med Elicia Jasmine så får mamman pengarna. Terrafem kommer också hjälpa mor och dotter med temporärt boende så de slipper sova på Thaimassagen. Allt kommer att bli bra tack vare er omtänksamhet.

Vissa undrar hur jag fick reda på allt. Det är enkelt. Jag frågade bara hur mamman mår. Tre små simpla ord som gör stor skillnad. Jag har träffat människor som blir omtumlade när jag frågar. För det kan gå dagar och veckor utan att någon frågar dem hur de mår. En så enkel fråga borde vi använda flitigare. För det finns alltför många kvinnor där ute som lever i utsatthet och behöver hjälp. Det finns alltför många sårbara, ensamma själar som behöver lätta sitt hjärta. Oftast behöver man inte mobilisera och agera så mycket som denna gång. Oftast räcker det att man lyssnar. Så tack för allt. Tack Debbie och Evin och Terrafem och alla ni som läser och delar och kommenterar och erbjuder er. Tusen tack från både mamman och mig. Ta hand om varandra.

Kommentera • 7 Kommentarer

Brev till våldtäktsmannen som går fri

Hej Marc. Sätt dig ner. Och läs.

För några timmar sedan gick jag till Thaimassagen för att lindra min onda nacke. Där satt en thailändsk kvinna med blank blick och en två månaders bebis i famnen. En bedårande liten flicka som spände sina glittriga svarta ögon i mig när jag lyfte upp henne i mina armar. Jag frågade hur de mådde. Det var då ägarinnan började berätta. Att flickan var frukten av våldtäkterna du Marc utsatt mamman för. Den ensamstående fyrabarnsmamman från Trang i Thailand som kom till Sverige för att jobba ihop pengar till sina ungar. En ung kvinna som kom med tomma fickor men med starka nypor som direkt finner de ömma punkterna. Henne plockade du upp en dag på jobbet. Efter att ha träffat henne en enda gång. Då sa du via en tolk att du älskade henne och ville gifta dig med henne och försörja hennes barn och skaffa nya. Sen plockade du upp henne på jobbet och körde henne långt in i skogen bortom Nynäshamn. Eftersom hon varken kan svenska eller engelska hade hon svårt att uttrycka sin oro. Hon vädjade på thai men du körde vidare tills ni kom till en isolerad stuga. Där tog du ifrån henne mobiltelefonen och sedan våldtog du henne. Om och om igen. En kvinna som inte vet var hon befinner sig. Som inte kan tala för sig. En mamma som lämnat sina barn för att kunna ge dem ett bättre liv. Och hon fick ingen mat förrän på tredje dagen då du plockade fram lite spaghetti och korv och vatten. Sedan körde du tillbaka och dumpade henne i Spånga. Utan fungerande mobiltelefon. Utan pengar. Utan papper.

Dagen innan hon skulle återvända hem insåg hon att hon var gravid. Nu kunde hon inte åka hem till byn. Ägarinnan förklarar att de skulle döda henne. Om hon kom hem och spred skam över släkten. Och våldtäkt är inget man pratar om. Så hon stannade här och fick läkarvård tack vare en kyrka som hjälper papperslösa. Både hon och ägarinnan försökte förgäves nå dig flera gånger. Men du vägrade svara. Medan hon ammar er dotter berättar hon om de två alternativ hon övervägde efter förlossningen – att ta sitt liv eller åka till Bangkok och lämna flickan på ett barnhem innan hon åker hem till sina barn. Men det där lilla livet vände på allt. Ägarinnan som själv har fyra barn låter dem sova på massagestället och hon har köpt en vagga och bebiskläder. Och hon har fortsatt jaga dig i telefon. Tills du en dag dök upp. Du tittade bara på den nyfödda och sa: ”Det där är inte mitt barn. Det ser man ju. Det är en svartskalle”.

Och du gick utan att lämna ett blöjpaket eller en nalle trots att du har massor med pengar. Och bor i flott våning på Östermalm när du inte frihetsberövar en hjälplös kvinna och våldtar henne medan hon ber och bönar med de enda tre ord hon kan: no/ please/thank you.

Ägarinnan berättar att hennes massagesalong ibland känns som en kvinnojour. Thailändskor som misshandlats och kastats ut av män kommer hit och ber om hjälp. Svenska män. I världens mest jämställda land. Män som behandlar hjälplösa, ofta papperslösa, kvinnor som sina slavar. Kvinnor som oftast inte har någon att vända sig till. Därför uppmanar ägarinnan sin egen tonårsdotter att bli journalist eller advokat för att hjälpa alla dessa kvinnor.

När flickan, din dotter, som ska döpas till Elicia, Jasmine, somnar får jag massage av mamman. Jag känner sorgen och sårbarheten i hennes händer. Innan jag går får jag alla dina uppgifter. Jag återvänder med en kasse bebiskläder och löftet om att hitta en advokat som kan få dig att göra ett faderskapstest. Jag söker en advokat som kan hjälpa denna kvinna anmäla dig Marc. För våldtäkt och frihetsberövande och de brott du begått. För såna som du ska inte gå fria Marc. Inte i mitt Sverige 2016.

P.S. Namnet är fingerat.

 

 

Kommentera • 75 Kommentarer

Kristallen 2016

_DSC2123
Så kom äntligen dagen vi väntat på så länge. Vi var nominerade för bästa TV i kategorin Aktualiteter/Samhälle med trilogin ”Vi kallas tiggare”. Det var nervöst och vi hade tunga motståndare i Musse Hasselwalls mobbingserie i UR, Soran Ismails ”Absolut Svensk”, Nyhetsmorgon, Breaking News med Filip & Fredrik. Precis innan TV-sändningen drog igång gick jag fram till Soran och gratulerade för nominering och grymt jobb och lyckönskade honom. Fem minuter senare stod han på scen med en Kristall. Men jag var nöjd för jag fick precis min lax serverad och hade ändå inte lust att låta maten kallna på tallriken. (En variant på surt sa räven) Men sanningen är att vi ändå känner oss som vinnare. Att miljoner människor sett serien om den mest försummade, förnedrade, förödmjukade, förtryckta minoriteten i Europa som inte direkt är någon folklig flirt är en seger i sig. Att hundratals människor kommit fram på stan för att tacka för att serien fått dem att tänka till, att omvärdera, ett reflektera – är en seger i sig. Att idoler som professor Hans Rosling kommer fram och hyllar serien och en massa andra människor jag håller högt men också folk som skriver till mig om hur de ändrat attityd, inte nödvändigtvis till tiggeriet som fenomen men till människorna som tvingas sitta där – det är en seger i sig. Så tack alla för kristallerna ni dagligen strör ut.
_DSC2118
Galan var kul och jag njöt av mina underbara arbetskamrater som slitit hårt bakom kameran: Lisa Jarenskog, producent, Lisa Jonsson, redigerare och Martin Jönsson, projektledare på SVT Göteborg. Och fotografen Henke som inte rymdes på bild och mest av allt alla huvudpersoner – Cornelia, Catalin, Flori, Gabriel, Ramona, Clara, Bella och alla som vågade medverka och bjuda in oss i sina liv och alla hjälpare som kämpar i motvind – Linda, Pierre, Santo, Jonatan, Anna och alla andra.
14192092_1344165875608546_6342203706727299255_n
Och jag kände mig väldigt vacker tack vare stylisten Niklas Berglind  som hittat det jag drömde om – en enkel, vit klänning av svenska klädmärket Greta. Örhängen och ring från SIF Jakobs /Starstudio, Min kompis Teodora Kababji kom hela vägen från Märsta för att sminka och fixa mitt hår. Väskan är köpt i någon second hand för hundra år sedan. Jag hade aldrig använt den men nu åkte den fram för att den hade en Kristall. Fick jag ingen på scen skulle jag i alla fall ha en egen. Och den var som ett knoghjärn ifall jag skulle behöva slåss med kampsportaren Musse Hasselwall. Istället fick Paolo Roberto smaka på en käftsmäll. Vi brukar nämligen alltid sparras när vi möts. Nu mindes han när vi under OS i Aten 2004, då vi båda jobbade för SVT, sparrades en morgon och jag råkade kicka honom mellan benen. Sedan dess har jag fått äta upp det.

Efteråt hängde jag mest med vackraste Gina Dirawi och snackade teater. En utmaning som vi båda har framför oss.Tack till er alla.
_DSC2936

Kommentera • 7 Kommentarer
sm1
Journalist, programledare, författare, föreläsare. Bloggar om livets lustar och laster, om magiska möten, moderskapets mysterier, media, människovärde och mångfald. Om konsten att skriva sitt eget livsmanus, gå sina egna vägar och skapa vingar som bär över världen. Vi får följa med på allt från träningsläger till teaterföreställningar, från dramatiska demonstrationer till glittriga galor. Här blandas tips och tricks, recept och resor, ghetto och glamour, politik och passion.

Sök

Senaste inlägg

Plåtning idag

Plåtade idag med grymma fotografen Per Englund och hår- och makeup-artisten Jenny Guerrero. Här kommer smakprov av obearbetade bilder i... Läs mer »


Osanning och konsekvens

När det docklika kändisparet Brad Pitt och Angelina Jolie, i medier kallade Brangelina, nyligen annonserade sin skilsmässa blev det både... Läs mer »


Dåliga nyheter från Mellanöstern & Nordafrika

”Jag har många dåliga nyheter. Och en god”, säger Sara som flyger in från Beirut för att tala om sitt feministiska... Läs mer »


box1

Föreläsningar

Alexandra har föreläst runt om i världen på flera… Läs mer »

Läs mer
box2

Moderator

Alexandra har presenterat Melodifestivalen, OS i Aten och Uppesittarkväll.

Läs mer
box3

Böcker

Alexandra är författare till fem prisbelönta och kritikerrosade böcker.

Läs mer

Kontaktuppgifter

alexandra@pascalidou.se

Sweden: +46 70 894 05 94
Greece: +30 697 639 4944

ga('send', 'pageview');