”Sparka svartskallen!”. ”Du är smuts”. ”Stäng igen kakhålet innan vi gör det”. Så lyder bara en liten del av en större mängd mail jag får. Bara för att jag gör mitt jobb. Ställer frågor och motfrågor i Ring P1 och P1 Debatt. Undersöker sanningar och myter. Ifrågasätter föreställningar som framställs som fakta.

Här har vi ett av dagens mail:

________________________________________

Från: pascalidouhataren@gmail.com <pascalidouhataren@gmail.com>

Skickat: den 20 februari 2015 19:46

Till: Ring P1 Sveriges Radio P1

Ämne: Mail från webbsidan – Ring P1 – 099-510 10

Dra åt helvete Pascalidou. Det passade inte dig att en svensk taxichaufför avslöjade att det är blattar som kör svarttaxi i vårt land.Åk du hem till Grekland med dig och stanna där.Sverige är inte ditt land och kommer aldrig att bli.Du hatar svenskar och svenska folket hatar dig.Tänk vad skönt det skulle vara om någon sköt dig och Mona Sahlin.

…….

Idag rann bägaren över. Samtidigt som smärtsamma mail trillade in under direktsändning höjde några inringare tonläget och var rent ut sagt så oförskämda att mitt tålamod brast. Här kan ni lyssna på dagens sändning.

I augusti är det 20 år sedan jag började arbeta som programledare för Mosaik i SVT. Sedan dess har hat och hot och trakasserier varit en del av min vardag. Jag har tvingats förhålla mig till detta, jag har knockats, duckat, rest mig, svarat med vänlighet och respekt, försökt undvika att bli bitter, hatisk, pessimistisk eller deprimerad genom en rad olika hemmasnickrade överlevnadsstrategier och pepptekniker. Oftast har jag torkat tårarna och samlat mod och kraft hos de goda människorna jag möter runtom i landet.

Ibland har jag flytt. För att kunna andas. För att inte förlora fotfästet och förhoppningen om att det faktiskt lönar sig att kämpa vidare. Jag har intalat mig att detta inte är något personligt riktat mot mig utan en allmän aggression, en missriktad projicering.

Jag har försökt uppmuntra och stödja andra som ständigt står i skottgluggen för liknande attacker. Att hjälpa andra som har det svårt är ett sätt att slippa se sig själv som svag och utsatt och att inte falla offer för navelskådning och självömkan. Så jag har gjort mitt bästa. Men jag orkar inte längre.

Efter sändningen tog jag ett yogapass för att börja andas igen. Jag grät när yogaläraren som inte visste något om vad jag bar med mig inledde passet med att berätta att hon trots att hon är född i det här landet ändå kallas blatte. Jag grät i en hjärtöppnande brygga. Jag grät när jag efter passet träffade en högutbildad ung kvinna från San Fransisco som flyttade till Sverige för att hon blev kär i en svensk. Nu har de en bebis och hon känner sig så ensam här. Jag grät när jag såg min kompis Nisha på gatan och jag ropade hennes namn när två 13-åriga killar på Södermalm hyssjade mig: ”Skrik inte. Man får inte skrika i det här landet om man har svart hår för då är man terrorist” sa de.

Båda svarthåriga svenskar som talade perfekt svenska. Vad har hänt när två svenska tonåringar drar den slutsatsen? När de upplever att de upplevs som presumtiva terrorister bara för att de har mörkare hår.

Det är inte synd om mig. Det är synd om dem och alla andra som så tidigt döms ut så hårt. Det är synd om alla dem som tvingas svälja och förgiftas av hatet utan omgivningens stöd och uppmuntran. För deras skull – stå upp. Stå upp för dem och med dem. Stå upp för framtiden. Jag orkar inte längre.

227 svar till “Sparka svartskallen!”

 1. Anders Rapp skriver:

  Hej Alexandra!
  Jag blev oerhört förvånad och bestört när jag läst dina inlägg på Twitter i dag. Visst kan jag förstå att det kan bli för mycket hat som slängs iväg på nätet.
  Jag har alltid respekterat dig och gärna läst och lyssnat på dig. Det skulle bli tomt om du tystnar ……

  /Anders

 2. Tommy Näsmark skriver:

  Hej Alexandra! Det är för jävligt det som du får utstå. Stå på dig! /Hälsningar Tommy i Hudik

 3. Peo Rask skriver:

  Lyssnade på dagens sändning. Ett av de värre RingP1-programmen jag hört. Du fick kämpa – och gjorde det. Ge inte upp! Din röst behövs i radion!

  /Peo

  • Anonym skriver:

   Hej Peo! Förlåt om det här kommer låta elakt men det är inget illa menat

   Alexandra får ständigt elaka kommentarer, mail, samtal… Hon får stå ut med det nästan varenda sekund.
   Hon är en underbar person. Visst hon är bra i radion. MEN jag blir så irriterad på dom som skriver ” du behövs
   på radion” vaddå du behövs på radion? Hela hon behövs överallt! Det är som att ni inte bryr er om resten av hennes
   liv! Att hon bara behövs på radion sen kan det gå som det vill! Jag vet att du inte menade något illa men tänk på det i framtiden!:)

   Och Alexandra DU klarar det här! Jag är med dig!

 4. Anna k skriver:

  Alexandra, har känt dig sen Rinkeby. Ge inte upp, hatare kommer det alltid att finnas
  Hur du är gör. Men slutar du prata och berätta så har de vunnit. Och det får de inte.

  Sou efxome dinami!

 5. Jonas skriver:

  Ge inte upp, kämpa på! Det är vi mot dom, och vi vinner i längden. Det måste vi, det finns inget allternativ.

 6. Christoffer G skriver:

  Alexandra..
  Vi är många som ser upp till dig och som förstår att du tar mycket skit. Och just därför ser upp till dig ännu mer. Du har varit, och är så stark.

  Jag förstår om du känner att du inte kan fortsätta. Om du drar dig tillbaka (med all rätt, du måste tänka på dig själv också) så kommer du att saknas.

 7. Kaj skriver:

  Ta en paus om det är för tungt nu. Men detta land behöver dig och andra som kämpar som du för respekt och sanning. För mig är du oerhört svensk i den bästa av betydelser.
  Kram
  Kaj

 8. Nikki skriver:

  Förstår att det känns så, även om jag aldrig varit i närheten av de hot och det hat du tvingats möta! Det finns gränser för oss alla. Man får ge upp. Du har kämpat hårt och länge. Men jag kommer att sakna dig mycket om du försvinner från media. Jag har följt dig sedan Mosaik och du är min favorit i Ring P1.

  <3 <3 <3

 9. Lina skriver:

  Styrkekramar till dig Alexandra. Vi är många som inte hatar. Vi finns runt omkring dig, överallt. Jag blir så sorgsen över vad du får och har fått utstå. Heja dig!

 10. John Ash skriver:

  Vi är så många som inte hatar. Vi är så många som inte har förutfattade meningar och vi är många som tycker tvärtemot alla hatare. Jag förstår inte heller vad som håller på att hända med Europa, det ör skrämmande. Men hoppas du orkar kämpa vidare i olika media för det behövs.

  Du behövs!

 11. Tysk Man skriver:

  Vi som respekterar dig är många fler än de som hatar dig. Kärlek och respekt åt dig.

 12. Linda skriver:

  <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
  Skickar dig en massa respekt, uppskattning, värme, omtanke, beundran och stöd. Du är en jätteviktig röst som jag alltid gärna har lyssnat på och jag hoppas få höra dig i fortsättningen också, om du finner kraft att orka. Vi är så många som inte ställer upp på hatet och det är dags att vi talar om det också. Sköt om dig!

 13. Elisabeth Källman skriver:

  Jag skulle verkligen sakna din röst om du tappar orken. Men jag förstår om det är så. Har lyssnat på dig och imponerats av ditt lugn och ditt tålamod, men också din klarhet när du argumenterat med lyssnarna. Du är värd allt beröm du kan få och du behövs i det kalla klimatet idag.

 14. Johannes Mocklin skriver:

  Hej Alexandra!
  Jag vet hur det är att flytta till detta land – Sverige. Även jag har fått stå ut med massa skit från så kallade svenskar. Inte sällan har jag fått höra: Flytta tillbaks till Finland om det inte passar för dig att bo här, det går båtar dagligen. Din jävla finnjävel som kommer hit och tar våra jobb – våra tjejer osv. Kan du tänka dig; fast vi är grannar – Sverige och Finland, så får man höra massa skit ifrån ”svenskar”.
  Om man är okritisk så passar det att vara här, men så fort man kritiserar, så får man höra; stick tillbaks. Sanningen är att det är dem kritiska som för samhället framåt, så Alexandra, fortsätt att vara kritisk.
  Ps. Du är inte bara vacker – du är även smart.
  Kram: Johannes Mocklin

 15. Kristina Milotic skriver:

  Hej Alexandra!
  Det finns många som uppskattar ditt arbete, läser det du skriver och gillar dig.
  Jag är en av dem. Du är viktig. Det du gör är viktigt.
  Och ditt värde bestämmer du själv.
  Det någon säger till dig/gör mot dig säger inget om dig, men väldigt mycket om den som sa/gjorde det.
  Ibland behöver man gråta ut. Det är ok. Sedan kommer en ny dag och nya krafter.
  Att ge upp en liten stund och inte orka är också ok.
  Men är man född kämpe då kommer krafter tillbaka.
  Man är som man är. Och tur är det.
  Många känner sig ensama, ibland. Det gäller att hitta varandra.
  Villa och ta hand om dig och sedan kommer jag att lyssna på dig och läsa dina texter igen, för det gör jag alltid.
  Kram,
  Kristina

 16. Fredrik Eklöf skriver:

  Gråt, Alexandra, gråt. Det hjälper. Hatarna slutar kanske inte för att du gråter men att gråta läker våra inre spår.

  Det är starkt av dig att visa din sårbarhet.

  Låt ilskan och sorgen få utlopp i trygga miljöer.

  Bryt ihop och gå vidare.

  Stor, varm kram!

 17. Heja Alexandra! Mångs lyssnsr på dig Kloka Kvinna! Skärpt som få med ett rättvisepatos som ingen annan! Sluta inte~aldrig att ropa för den kränkte och missförstådde! Helt avigt att det bara år 2015 uttrycker oss som omogna tonåringar som inte sett någonting av LIVET SOM ÄR BETYDELSEFULLT!!! Änglakram och Styrka från Himlen!!! ♡

 18. Heja Alexandra! Mångs lyssnar på dig Kloka Kvinna! Skärpt som få med ett rättvisepatos som ingen annan! Sluta inte~aldrig att ropa för den kränkte och missförstådde! Helt avigt att det bara år 2015 uttrycker oss som omogna tonåringar som inte sett någonting av LIVET SOM ÄR BETYDELSEFULLT!!! Änglakram och Styrka från Himlen!!! ♡

 19. Bernt-Olov Andersson skriver:

  Här får du en kram!

 20. ingemar basth skriver:

  Jag är stum över hur oförskämda en del av dem är som ringer in. Säger åt programledaren att hålla tyst och pladdrar på som speedade Duracellkaniner. Nej du har en ängels tålamod och håller en god ton ,, Det hade jag nog inte fixat. Du har mitt fulla stöd och tur att sådana som du finns. Tråkigt dock att du utsätts för dessa individer som saknar normalt hyfs.

 21. Håkan Larsson skriver:

  Vi är MÅNGA som älskar dig och respekterar dig. Vill du prata med en fil.dr. i kulturhistoria som är MYCKET svårskrämd har du min mail nu.

 22. Benny Cruz skriver:

  Det är fruktansvärt fegt av de som utsätter dig för ondskan.
  Du är modig, oerhört begåvad och mycket kvalificerad för det du gör.
  Oavsett vad de som ogillar dig säger så är din röst och ditt arbete
  nog med kvitto på att du är en enorm tillgång för landet Sverige, så det räcker och blir över.
  Detta kan en stor majoritet intyga.
  Tack för att du kämpar, tack för att du drar in skattepengar i och till Sverige!
  Fortsätt kämpa för jag och många många andra tror på dig!
  Kärlek

  Med vänlig hälsning
  Bennt

 23. Jasmin skriver:

  Hej Alexandra! Tack för att du orkar kämpa för en bättre framtiden där vi alla är inkluderade. Du är en stjärna!

 24. Benny Cruz skriver:

  Det är fruktansvärt fegt av de som utsätter dig för ondskan.
  Du är modig, oerhört begåvad och mycket kvalificerad för det du gör.
  Oavsett vad de som ogillar dig säger så är din röst och ditt arbete
  nog med kvitto på att du är en enorm tillgång för landet Sverige, så det räcker och blir över.
  Detta kan en stor majoritet intyga.
  Tack för att du kämpar, tack för att du drar in skattepengar i och till Sverige!
  Fortsätt kämpa för jag och många många andra tror på dig!
  Kärlek

  Med vänlig hälsning
  Benny

 25. Christine skriver:

  Det är ett tungt ok du axlar och jag respekterar dig stort. Att du inte känt att du ger upp tidigare är beundransvärt. Men jag hoppas att du kommer igen och blir starkare av det här. Du är en viktig röst i ett land där vi är många som vill stå emot orättvisor och kämpa för allas lika värde, men inte känner att vi har röst, retorik eller kanaler för detta. Känn dig stark i att vi är många som står bakom dig och verkligen känner att du för vår viktiga talan i ett allt kallare klimat.

 26. Christina skriver:

  Kära Alexandra, vi som värnar alla människors lika värde är långt, långt fler än de som hatar och tror sig överlägsna. Låt dem inte vinna! Vi är många som vill kunna fortsätta att se/höra dig. Styrkekramar

 27. Rosie Kihlblom-Baudou skriver:

  Jag håller med samtliga ovan. Du är klok, skärpt, bra. Din röst får inte tystna. Jag skäms över mina ouppfostrade idioter till landsmän, som skriver de här dumheterna. Att det ska vara så svårt att lagligen täppa till käften på dom! Det finns en låt av Kris Kristoffersson som går så här: ”Freedom is just Another word for nothing left to lose…” De här pappskallarna känner varken dig eller någon annan som de sprider galla över i skydd av nätets anonymitet. Har de inget roligare och mera kreativt för sig? Många verkar tyvärr försvara och tycka synd om näthatarna. Samhället får väl se till att dra nytta av den oerhörda kraft och lockelse som näthatet innebär. Enligt en utredning gjord av Svenskt Näringslivs Stefan Fölster kommer teknikutvecklingen att ha eliminerat vart femte jobb inom några år. Frågan är hur vi då ska kunna upprätthålla arbetslinjen och få mat på bordet. Mitt förslag är att man nu, när det är gratis att låna pengar, låter något piggt företag köpa upp hatsajterna och släcka ner dem. I stället ska vi öppna avreageringscentraler i våra byar och städer. Dit kan näthatarna komma och mot en avgift, års- eller månadskort utöva sin hobby att hota och förtala kändisar, offentliga personer och andra som de egentligen inte har någon relation till. Om de betalar extra kan de få en ansiktsmask eller andra tilläggstjänster, t.ex en halvtimme i en madrasserad cell där de kan skrika och sparka. Ett slags andliga skithus med andra ord. Det kunde ge jobb åt ett antal personer som skulle sköta ordning och servering – se till att folk inte drack för många öl så att de började slåss med varandra, samt städa när besökarna klottrat väggar och hårddiskar fulla med fula ord. Risken finns kanske att man skulle börja prata med varandra IRL om hur man egentligen mår och varför man håller på som man gör! Man kanske kunde lösa sina aggressionsproblem på ett bättre sätt…

 28. Andreas Österberg skriver:

  Alexandra!
  Du har en ovärderlig röst, en omvälvande penna och en blick som ser. Du skapar och förändrar en liten bit av vår värld. Alltså förändrar du oss.
  Vi behöver det. Hur ont det än gör när vi ser oss själva i verklighetens obarmhärtiga ljus.
  Och vi behöver dej. Vare sej vill det eller inte. För utan din röst blir världen lite tystare.
  Tack för att du finns.
  Du gör skillnad.

  Kärlek
  /A

 29. katarina skriver:

  Jag hörde programmet i morse.
  Som alltid häpnade jag över hur proffsigt du hanterar oförskämda, koleriska människor.
  Jag märker att du aldrig bryter samtalen, att du låter dem slutföra sina frustande konspirationsresonemang, du låter dem avbryta dig och ger dem känslan av att få tala till punkt.
  Jag har alltid tänkt att du är makalös som klarar av att ta emot så mycket skit och ändå fortsätta att låta intresserad, trevlig gentemot nästa inringare.
  Nu känner jag mig dum som inte har fattat hur ledsen du blir.

 30. […] jag av ett uppgivet rop på Facebook från min vän Alexandra Pascalidou. Läs hennes upplevelse av näthat här. Jag har inte ord att förklara denna typ av vidrigheter. Barbari – känner mig så nedslagen […]

 31. Seppo Laine skriver:

  Hej!

  Hoppas att orkar igen, jag tror att det för varje hatare finns så väldigt många fler som känner beundran och respekt för ditt arbete. Jag hyser den största beundran för alla som orkar med att tampas med dumheten varje dag. Vi får inte glömma att höra av oss till er och fylla på med kärlek emellanåt…

 32. Lars Lindgren skriver:

  Hej Alexandra,
  Det har gått för långt!
  Vi borde tränas oss i civilkurage och att aldrig låta oförrätter gå obemärkta förbi.
  Om alla sa ifrån när de ser och hör någon som blir utsatt så skulle skitsnackarna bli 10 000 gånger mer utsatta och snabbt tvingas bättra sig.
  Du är stark, smart och snygg! Glöm aldrig att det går 10 000 som tycker så på varje skitsnackare.
  Önskar bara att alla sa vad de tycker så att inte skitsnackare är de enda som hörs.
  Vänligen,
  Lars

 33. Siv skriver:

  Jag har skrivit ihop ett stort projekt om hot på nätet ur perspektivet kvinnors entreprenörskap. Där behöver jag dig.Kontaktar dig senare………
  Kram
  Siv

 34. Ulla Wikander skriver:

  Utmärkt proffsigt jobb av dig; jag hörde det som hände i morse på Ring P1. Producenten borde har brutit somliga personer långt tidigare. Varför inte? Det blir obehagligt för oss lyssnare att höra gälla och oargumenterade röster. Det fanns tidigare utgångar. Ring P1 har tillåtits urarta till en tummelplats för alltför många märkligt hatfyllda och rent ut sagt elaka människor. Många påstår helt osakliga uppfattningar, byggda enbart på aversioner och felaktiga fakta. Kanske programmet helt enkelt nu bör läggas ner??
  Samtidigt håller du just nu i andra stora offentliga debattmöten på ett utomordentligt sätt. Stort tack för vad du gör? Också för det du informerat om situationen i Grekland.
  Tack för att du är en stark och bra röst i den svenska offentligheten!
  Jag hoppas få höra dig igen i morgon i Ring P1 . Det enda alternativet vore att vi fick veta att programmet läggs ner.
  Med högaktning och beundran UllaW

 35. Kajsa skriver:

  Vila du, pausa låt själen läkas och kärleken flöda, men snälla när kraften och modet kommer åter så stå upp igen och led kampen. Vi måste tillåta det goda att segra, vi måste ge alla som växer upp samma möjlighet att växa utvecklas och VARA, vara de de är oavsett vad det innebär. Kom efter vila och kraftsamlande åter <3

 36. Johanna K skriver:

  kära, kloka, superproffsiga, generösa du,

  Vi får hjälpas åt. Och de av oss som av någon orsak inte drabbas lika hårt måste bära mycket mer av bördan.
  Tack för att du påminner oss om det. Tack för att du har orkat så hör obegripligt länge.

  Jag skulle unna dig ett uppdrag som var fluffigt och opolitiskt att vila i – men jag undrar hur länge du skulle stå ut vid sidan om det stora arbetet när så här mycket finns att göra? Åh, vad jag önskar att du fick vila från detta tills du känner att du VILL kavla upp ärmarna, inte att du måste.

  Fundera på om det skulle vara möjligt. För det skulle vara bra.

  Kramar.

 37. Stefan skriver:

  Hej Alexandra!
  Hela Sverige behöver dig och likasinnade!
  Jag blev bestört när jag läste om det du fick utstå!
  Jag oroar mig för att det låter stöveltramp…
  Det är viktigt att allt fler sluter upp om den allt mer hotande demokratin, bristen på allas lika värde…

  Stå på dig!

 38. Johan skriver:

  DU ÄR FANTASTISK, ALEXANDRA! Jag älskar att du finns och det du gör. Hoppas att du orkar fortsätta men väljer du att kliva ur rampljuset så har jag all förståelse för det. Du måste ta hand om DIG!

  Mycket kram, kärlek och sol till dig!
  Johan

 39. Madelene skriver:

  Som så många har skrivit innan: om du tystnar så har de vunnit. Jag förstår att du inte orkar ta hur mycket som helst, men du kan ge röst åt det motstånd mot intolerans, dumhet och hat som vi andra inte hittar formuleringarna till. Du ger oss mod så att bemöta och försöka montern ned fientlighet och inskränkthet i vår vardag. Om det är någon gång du inte får tystna så är det precis just nu!

  Kärlek och respekt

 40. Madelene skriver:

  Men, naturligtvis måste vi förstå om du måste dra dig tillbaka. Ibland når saker och ting sin gräns, och då måste alla vi andra orka fortsätta och aldrig ge upp. Vi får aldrig ge upp den kamp du är en så stor del av. Det är allas vårt ansvar. Vi måste fortsätta och fortsätta. Vi lever i en farlig tid och desto viktigare då att ge varandra utrymme för återhämtning.

 41. Gustav skriver:

  Du är en stjärna Alexandra!
  Du sprider enormt mycket glädje runt om i Sverige! Dina otvivelaktiga humana ställningstaganden och ditt engagemang för globala samhällsfrågor behövs verkligen i Sverige!
  Stor eloge till att du orkat hålla på trots all skit du tvingats ta emot. Hatarna kan bara en sak, och det är att hata.
  Jag vet ändå att det är många fler som i slutändan älskar, även om vi inte gör lika mycket väsen av oss.
  Hoppas du orkar fortsätta eller ta dig tillbaka!
  Tusen kramar från Malmö!
  No Pasaran!

 42. Mats Werning skriver:

  Hej Alexandra!
  Jag blir både ledsen och förbannad över detta ständiga hat som du och dina medkämpande kvinnor som sticker ut och försöker förändra, får utstå.
  Det är oerhört fega och sannolikt också rädda människor som håller på med detta. Jag träffar på dem ofta på nätet och man blir alldeles förfärad över den inställning och människosyn de visar upp.
  Jag förstår att du vill ge upp. Hur mycket skall en människa behöva tåla av oförskämdheter, hat och förakt utan att få bita tillbaka? Argument biter ju oftast inte. Samtidigt instämmer jag i allt som alla skriver här (konstigt f.ö. att ingen av dina belackare vågar visa sig här – eller kanske inte?). Vi vill inte mista din röst! Vi vill inte att de skall vinna! Jag tänker på vad du skriver i din självbiografi där du fick den avgörande puffen att skriva den från en av dina beundrare som menade att du måste skriva den boken för att han och många andra inte kunde skriva det, men hade samma upplevelser.
  Vad skall du göra då för att orka? Lyssna på oss som lyssnar på dig! Du inspirerar oss, du ger oss kraft och mod! Du ger oss kunskap och argument! Vi skulle sakna dig om du ger upp!
  Kanske skall du välja dina arenor så att du inte blir så direkt exponerad? Vad vet jag? Jag som medelålders vit man från Jönköping har ju aldrig råkat ut för det här.
  Men en sak vet jag! Hatet får inte segra!
  Hälsningar
  Mats Werning
  Jönköping

 43. Joakim Axelsson skriver:

  Näthat och hot är ALDRIG okey. Fortsätt kämpa för yttrandefrihet. Vi är på din sida.

 44. adamt skriver:

  Du är en stjärna och en inspiration. Sluta aldrig skriva <3

 45. Jennie skriver:

  Tack för allt du gör, Alexandra. Du är fantastisk och det är vi många som tycker. Stor varm styrkekram! <3

 46. Lotta Jansson skriver:

  Styrkekram till Dig, Alexandra! Din röst behövs!!!

 47. Calle skriver:

  Tråkigt att höra om skiten du måste utstå. Men sluta inte, för om även jag inte håller med dig alla gånger, tycker jag att media och kulturSverige är lite roligare och färggladare med dig i det!

 48. Johan skriver:

  Ofta personer som inte visar sin bild som hotar, ser det lite varstans
  på nätet väldigt omoget av dom. Jag tror vissa inte ens minns vad dom
  skrivet ens. Sen tror jag vissa tror att dom kan skriva vad som helst på nätet.
  Ha en fin dag !

 49. Göran Åhlander skriver:

  Själv är jag troligen för feg att säga vad Du säger. Men jag har använt dig, som någon, som säger vad jag tycker. Det blir ensamt för dig.

  Om jag utsattes för vad du utsätts för skulle förmodligen min ”reptilhjärna” slå till med förödande resultat.

  Vet om och känn, att du talar för många, bl a mig, som inte tidigare tackat för hjälpen (det gjorde man inte om man var man född på 50-talet).

  Hämta andan och fortsätt om du kan!

  Jag fick lära mig, att man alltid skall skriva under och stå för de inlägg man gör.
  Jag står för det här!

  Göran Åhlander

 50. Thomas skriver:

  Hej Alexandra!
  Jag kan inte för mitt liv föreställa mig hur du känner det när du får läsa och höra sådant du beskriver.
  Det är enkelt för mig som slipper ta skiten att säga: Ge inte upp!
  Men ändå: Ge inte upp!
  Mvh
  Thomas

 51. Markus Hansson skriver:

  Ingen förtjänar bli behandlad som du beskriver.
  Men du som är en avslöjad plagiatör och en ”journalist” som inte direkt är känd för att vara objektiv och nyanserad, förtjänar du att bli trodd här?

  Så går det när man ljuger och inte är objektiv.

 52. Carolina Palm skriver:

  Sådana människor som du måste finnas. ALLTID MEN SÄRSKILT I SESSA DAGAR! Vik INTE för hatet! Tänk på att det är en okunnig minoritet! Majoriteten är kunnig, har sunt förnuft o vet att hat bara leder till kaos!
  Förstår dig sååå väl! Ta en paus o en yogaserie – men ge INTE upp!
  Sverige, svenskarna, Europa o världen behöver – just DIG!
  DU BETYDER MER O ÄR STÖRRE ÄN DU ENS KAN ANA!
  Ta stöd från likasinnade! Titta på Malena Ernman så frenetiskt hon kämpar för samma mål som Du. VARMT TACK FÖR ALLT DU HITTILS GJORT FÖR MÄNNSKLIGHETEN ALEXABDRA, HOPPAS INNERLIGT ATT DU SNART FÅR DINA KRAFTER ÅTER!
  KÄRLEK O STYRKEKRAM!
  Siw

 53. Ge inte upp Alexandra. Glöm inte att vi också är många som står bakom dig.

 54. Marcus skriver:

  Sverige lider just nu stor brist på demokrati. Ju mer kunskap folk får, desto mer behöver folk höras och vi behöver utveckla demokratin. Förr var makten, kunskapen och informationen och ordet förunnat några få och då räckte det med ett var var tredje år. Nu har vi bara val vart fjärde år och vi tror det räcker… 🙂 Det gör det inte. Ge folk demokrati, mer demokrati och ännu mer demokrati så mattas hatet av. Hat kommer av vanmakt att inte bli hörd, att inte bli sedd av ”makten” och ”makten” borde ju vara oss alla, men det är den inte, ”maken” är fortfarande förunnat några få…därför behöver vi utveckla demokratin 🙂 Svaret är mer demokrati.

  Två punkter borde införas omgående.
  1. Jag tycker att vi borde införa ett rådgivande riksdagsval varje år.
  2. Vi skulle också vinna på att sänka riksdagsspärren till 1% så att det är lättare att bli politisk aktiv utanför etablissemanget och sen komma in i etablissemanget.

  Hade alla journalister också bara kopierat det sätt som Cecilia Uddén arbetar på i Egypten så hade vi haft ett helt annat Sverige. Cecilia är fenomenal just på att förmedla vad folk tycker, utan att skriva folk på näsan. Hon känner inte att hon son journalist behöver utmana föreställningar, hon låter istället sanningarna utmana föreställningar. Och där har många journalister mycket att lära. Journalister har själva blivit politiker dom tror att dom som personer behöver stå upp för det ena eller andra. Det behöver dom inte. Det räcker med att låta andra människor prata stå upp och låta dessa förmedla något. Förr eller senare säger någon en rejäl sanning och då släpper både hat och agg för med sanningar släpper mycket av trycket.
  Men det är när journalister själva vill ”frisera” sanningen, eller ”förbättra” den eller ”hjälpa till” det bli problem. Det gör aldrig Cecilia Uddén och därför blir hennes inslag också så fenomenala.
  Peace!
  Kärlek!!

 55. Ingegärd Waaranperä skriver:

  Jag förstår om du inte orkar, och alla vi som vill be dig fortsätta måste också grunna på vad vi själva är beredda att göra, och offra, för ett demokratiskt Sverige där alla behandlas lika och väl. Med dej som exempel har jag som är feg av naturen lärt mig att man faktiskt blir lite modigare av att uppträda modigt… Jag respekterar ditt val om du slutar, men hoppas för egen del att du fortsätter, du har så mycket att ge!

 56. Danne skriver:

  Du har ägnat ditt liv åt att trampa på svenskar och gjort karriär på det. Du förtjänar all skit du får.

  • Emma skriver:

   Danne, du ägnar din tid åt att skriva elaka saker till en person som just berättat att hon mår dåligt. Du behöver utveckla din empatiska förmåga.

  • lina skriver:

   Varför skriver du så? Förklara gärna för mig som inte förstår hur du kan önska någon så illa bara för att den personen inte tycker dom du? Varför bara hat och ilska? Har du inget konkret, vettigt och meningsfullt att säga? Vad bor i ditt inre? Jag förstår inte??

 57. David skriver:

  Hej Alexandra,

  För att använda mig av P1s retorik.
  Va har du själv för ansvar för att du får hatiska mail?
  Finns det något du kunnat göra annorlunda?

  Mvh
  David

  • Anna skriver:

   Man har aldrig ett eget ansvar för hat- och hotmejl. Om någon inte gillar det man gör får de gärna argumentera emot men aldrig någonsin hata och hota.

 58. Marita skriver:

  Åh nej! Alexandra du får inte sluta, du får inte tystna. Din röst är så viktig! Du är så viktig! Som kvinna, medmänniska och kritisk tänkare. Vad du har för bakgrund borde inte spela någon roll, mer än på plussidan – du har så mycket mer än vi som bara har en kultur har.
  Det är helt bedrövligt att vårt samhälle har blivit som det är idag.
  Vi måste vända på det här, men jag vet inte hur.

  Jag hoppas att du mår bättre snart och att du hittar tillbaka till din inre styrka.
  Tänker på dig!!

 59. helen ahlbom skriver:

  Hoppas du känner vårt stöd! Har många gånger imponerats av ditt vänliga sätt att argumentera mot invandrarfientliga krafter.

 60. Göran Ekmark skriver:

  Nej, du slutar inte!! Vi måste ha dig i debatten. Jag är en äktsvensk, blond, blekfet 67-åring som skäms in i hjärteroten.
  Snälla du, tystna aldrig. Om du vill kan du få komma och bo i exil hos mig.

  Tusen kramar Göran

 61. Roger Berglund skriver:

  Jag förstår inte att du har stått ut med hatet utan att bryta ihop. Att behålla lugnet i direktsändning när hatet och intoleransen flödar emot dig är beundransvärt och jag hoppas verkligen att du tänker om och inte låter den mörka sidan vinna. Glöm inte att hatarna representerar en mycket liten minoritet och du behövs för att den minoriteten ska bli ännu mindre….

  Många kramar till dig!

 62. Sintram skriver:

  Bästa Alexandra,

  Jag delar ytterst sällan din åsikt, men det här gör mig både ledsen och arg!

  Hoppas att du hämtar dig.

  Bästa hälsningar,
  Sintram

 63. Kristina Blom skriver:

  Blir bestört när jag läser ditt blogginlägg. Dels för att jag naivt såklart hoppats att vi kommit längre än så här men också för att jag sörjer att du känner att du inte orkar mer. Men Alexandra du är inget offer, du är ju ett geni! Jag har alltid varit så imponerad av dig, du har orkat ta debatten med människor som jag själv avfärdat som tokskallar, högljudda förståsigpåare och även rasister och fascister. Hoppas att du kan känna att vi är minst lika många som backar dig, som vill fortsätta höra din tålmodiga stämma och som tycker att du är grym! Kram!

 64. Carl Magnusson skriver:

  Vad är detta? Dessa små, ofta misslyckade människor, som bölande slår sig för bröstet och skriker skällsord till andra. Inskränkta människor, vilka inte vågar sticka ut och ha en egen åsikt, utan endast följer den marscherande gruppens. Hatets människor.
  Om det är några som skall hatas, så är det just dessa personer! Inte så många men tillräckligt för att förstöra för andra.

  Jag har lyssnat till dina åsikter, till dina program genom åren. Jag vill fortsätta med detta, Alexandra. Du representerar styrka för många. Jag hoppas verkligen att Du tar dig igenom detta och besegrar de onda krafterna.

  Hälsningar från Carl, gift sedan länge med en så kallade ‘utlänning’.

 65. Fredrik skriver:

  Alexandra!
  Nej!, sluta ej!
  Du är min röst, vår röst,allas röst.
  Kämpa för oss alla.
  Du!
  Vår röst.

  Bli ej besegrad!

  Du är en vacker människa 🙂
  Ime apo ti Zoidhia

 66. Christian Tollebäck skriver:

  Tycker du är bra Alexandra!

 67. Nina skriver:

  Alexandra, du är fantastisk. Du skriver och säger alltid så klokt och vackert. Du är en förebild för många. Skickar massor med kärlek din väg!

 68. Micke skriver:

  Alexandra, har alltid gillat din ärlighet och engagemang i sakfrågor. Är starkt emot denna typ utav behandling som du fått utstå. Många skulle ha blivit knäckta av mindre och mycket tidigare. Ha en underbar dag trots allt. Allt gott till dig och jag hoppas att du kommer tillbaka till rampljuset igen 🙂

 69. Mats Fahlgren skriver:

  Alexandra,
  Vidrigt! Sorgligt att du ska behöva utstå detta!
  Har du försökt möta hatet med den här metoden….kan nog vara effektivt.

  http://rykteshantering.nu/2014/04/effektiv-metod-mot-nathatare-stam-dem-och-begar-skadestand/

  På de här svinen biter nog bara ett rejält straff, gärna då via plånboken. Åtminstone några av de här gödselspridarna bör du väl kunna få fram IP-nummer el dyl på…?
  Lycka till! Och kämpa på!

 70. Hedda skriver:

  Vi är många som står upp för dig och allas lika värde. Oavsett hudfärg, etnicitet, hårfärg eller språk. En stor kram till dig!

 71. Tacksam skriver:

  Du är en fantastisk journalist, Alexandra, och om SR hade förstått vilken tillgång du är hade du inte fått ta sån skit på arbetstid. Nu kommer radio bli lite fattigare istället. Du har rätt, vi andra måste kliva fram så att människor som du kan leva sina liv ytan att behöva bära allt hat ensam.

 72. Anders skriver:

  Förstår dig men sörjer. Hemskt om din röst tystnar. Jag beundrar dig.

 73. Sarah skriver:

  Du gör ett så jävla bra jobb Alexandra. Låt aldrig någon trampa på dig, speciellt inte dessa sjuka jävla människor som är så miserabla själva så de måste tömma sitt skit över andra. Herregud, man blir ju helt bestört. Vet inte vad jag ska säga mer än att jag som invandrare och medmänniska känner med dig till 110% och står bakom dig och alla som får ta emot sån här skit varje dag. Ta hand om dig!

 74. Nina skriver:

  Men nej. Vad tråkigt 🙁 Vi är många som tycker du är bra men vi är väl inte lika högljudda tyvärr :/ Hoppas du kommer tillbaka!

 75. Claes skriver:

  Hej Alexandra!
  Den stora mängden hat och förakt som kommer till uttryck på nätet och i andra sammanhang är ett mycket nedslående fenomen. Det blir till en terror som sårar, skrämmer och skapar misstro mellan människor.
  De hatare som inte med tiden kan inse problemet och ändra sitt förhållningssätt blir till nyttiga idioter i terrorns tjänst.

  Jag uppfattar att du är en av dem som förstått att demokrati måste bygga på humanism och att du verkligen gått in för att öka förståelsen mellan människor. Du är värd all respekt. Hoppas att du hittar tillbaka till trygghet och tillit hur du än väljer att gå vidare.

 76. PE skriver:

  Ett ordspråk lyder:
  ”Speglosan vanärar endast sin upphovsman”.

  Så,
  i det stora perspektivet så segrar du. Varje gång.
  Fastän det är dyrköpt.
  Även när det brister.
  Alla kommer till en punkt när man blir less, less bortom det mesta.
  Det är att vara människa. Och se, där vann du en gång till.

 77. Bengt skriver:

  All beundran och respekt till dig! Bedrövligt att en minoritet ska bete sig så vidrigt. Enda trösten är att deras inre liv måste vara en katastrof. Vi behöver flera som du! Take care!

 78. Bertil skriver:

  Det gör så ont när knoppar brister. Det gör så ont när de som skriker högst får makt. Känner för dig. Ge inte upp. Vår värld har globaliserats rasande snabbt. Globaliseringen är inte enkel att hantera, men nödvändig. Vi finns alla ombord på Aniara.

 79. Sarah skriver:

  Kärlek och styrka! Väldigt tråkigt att höra!

 80. Johanna skriver:

  Så otroligt tråkigt att läsa detta. Tycker att du har gjort ett fantastiskt jobb i Ring P1 och i andra sammanhang. Synd att ett gäng gnällgubbar- och gummar ska få förstöra så!

 81. Carolina skriver:

  <3

 82. David skriver:

  Du har mitt stöd och min sympati och du är en fantastisk förebil. Vh/David

 83. Lars Johansson skriver:

  Hej, Alexandra!

  Bra att du slutar! Så som du beter dig, utnyttjar ditt maktövertag till att kalla människors åsikter för ”strunt”, tror jag att du inte ska vara journalist i framtiden, inte ens programledare. Du tycker synd om dig själv just nu men ta med i bilden hur du ständigt avbryter gästerna i programmet och förnedrar dem med dina kommentarer. Lyssna till Naturmorgon och lär dig av med vilken respekt de journalisterna behandlar sina gäster.

  Vänliga hälsningar
  Lars Johansson

 84. Kalle skriver:

  Jag tycker det är tråkigt att debattklimatet är på det här sättet med anonyma fjantar som kastar ut sig vad som helst. Det är väldigt många som är trötta på det där. Synd att du känner så för det är trots allt en minoritet men den kan säkert bli väldigt kännbar om man är en i media. Du blir tyvärr måltavla för personer som är arga och frustrerade och vill ha ut det, tråkigt och det blir en så pass barnslig nivå på debatten med personangrepp.

 85. Emma skriver:

  Alexandra, du har inspirerat mig så många gånger med dina inslag! Jag är så ledsen över att du blivit utsatt som du blivit. Det låter som en fördjävlig tillvaro. Jag drabbas ibland av gråtattacker över hur världen ser ut och din röst i radion får mig alltid att orka lite till. Du inger hopp. Jag hoppas att du finner en väg att hitta styrka. Inte bara för att du är en förebild som kommer fattas mig om du slutar, utan för att du förtjänar all lycka i ditt liv. Ta hand om dig!

 86. Bengt skriver:

  Hatet måste stoppas, medierna måste sluta vara rädda för att bli anklagade för censur. Etern, tidningen och nätet är journalistens arbetsplats, det hat som dom får utstå skulle inte accepteras på andra arbetsplatser. Så enkelt är det.

  Allt stöd till dig.

 87. Krister skriver:

  Stå på dej Alexandra!
  Det finns många idioter och kommer nog tyvärr alltid finnas kvar IQ befriade i Sverige och andra länder!
  Fortsätt med vad du gör!
  Mitt stöd har du i alla fall.

  MVH
  Krister Olsén
  Mora

 88. Helge skriver:

  Hej Alexandra,

  Kanske SR ska fundera på att lägga ner Ring P1? Jag tycker om att lyssna på P1 men detta program är för mig oftast ett absolut bottennapp. Arga människor ringer in och ondgör sig över saker de ofta inte har en bra uppfattning om. Vad är värdet i att deras röst ska bli hörd i etern varje morgon?

  Du är en strålande journalist och det är intressant att lyssna på dig. ser framemot att höra dig i andra sammanhang.

 89. Claus Nielsen skriver:

  Dom är få dom där nättrollen som sitter fegt bakom sina tangentbord och öser ut sitt felriktade hat mot kända profiler. Mångfaldigt fler är vi som lyssnar och beundrar din klokhet. Skit i trollen och förstå att det går 1000 personer som står upp för dig och dina rättigheter mot en enda mindre intelligent näthatare.
  Finn kraft och låt inte dessa idioter tysta din röst i P1.

 90. Kunta Kinte skriver:

  Jaaaaaaaaaa!! Underbara nyheter!
  I Grekland har jag hört att luften är väldigt lätt att andas.

 91. carlinge wisberg skriver:

  Du är guld värd, älskar dig.

 92. Fredrik Sederholm skriver:

  Hej Alexandra

  Tråkigt att du skall sluta och jättetråkigt att du fått utstå så mycket hat och hot. Jag hoppas du kan komma tillbaka och att vi tillsammans kan kämpa för ett samhälle som bejakar åsiktsutbyten med bibehållen respekt för meningsmotståndaren.

 93. Filip Ryberg skriver:

  tl;dr

 94. Evert Blomkvist skriver:

  Alexandra, jag har jobbat som journalist i trettio år och har mycket stor respekt för dig och ditt arbete. På varje arbetsplats, i varje sammanslutning, i varje förening, i varje sammahang finns det minst en person som kan förgifta stämningen, trevnaden och ditt inre. Jag har naturligtvis aldrig varit utsatt för något som liknar det som drabbat dig, vit medelålders Svenne du vet, men jag lider med dig. Du ska dock veta att de som hör av sig med sitt gift är så förvinnande få jämfört med alla som, liksom jag, uppskattar ditt arbete och som ser att din skönhet inte stannar vid ditt yttre. Lite stöd från Evert Blomkvist.

 95. Zarah skriver:

  Kära Alexandra,
  du gör världen till en bättre plats med ditt mod, din ork och ditt härliga jävlaranamma.
  Håller jag alltid med i det du säger? Nej. Respekterar jag din rätt att säga det? Oh ja! Tar gärna diskussionen med dig en dag, när vi är oeniga. Det är ju år demokrati som låter oss göra så; vara oense och ändå djupt eniga.
  Jag står inte bakom dig, men jag står gärna bredvid dig när skällsorden haglar, för fega hatare får aldrig vinna.
  Du behövs.
  Kram!

 96. Leonardo skriver:

  Självklart skall man inte hota eller använda grova ord, det är oacceptabelt. Däremot hade journalister och programledare skött sitt jobb genom att hålla en neutral hållning, där man vågar ifrågasätta båda sidor av myntet, så hade detta hat varit mycket mycket mindre.

  Återigen, man skall inte hota eller använda grova uttryck mot någon. Varför detta ”hat” finns beror nog människors frustration att bli matad dagligen (en form av hjärntvätt) av journalister och programledarnas enformiga åsikter. Framförallt Svt och Sr skall ju hålla en oberoende hållning, men är så tydligt genomsyrat av hur gemene man skall tycka.

  Jag personligen har mer eller mindre slutat lyssna på Sr, och titta på Svt eftersom jag blir så ledsen hur dessa verksamheter blivit megafoner åt organisationer som exempelvis Expo.

  Jag hoppas det ordnar upp sig för dig Alexandra, för som människa är du underbar på alla sätt. Blir faktiskt alltid glad när jag ser dig!

 97. Carin Vuorinen skriver:

  Hej Alexandra!Hörde programmet i går,det var förfärligt att lyssna på.Tack till damen som ringde in och beklagade folks skrikande. I morse när du påannonserade programmet så hörde jag en bruten Alexandra.Det var hemskt,förstod att det var det sista för denna ”gången”.Du är inte ensam och sånt här får inte äta upp din familj.Du gör rätt,du har all rätt i världen och hämta dig.Du har en penna ,skriv,skriv skriv….Man blir rädd av allt hat och det bara eskalerar. Vi andra får ta Debatten om allt detta hat,Du kommer tillbaka på ett eller annat sätt,för du kommer aldrig att förbli tyst.Ta hand om dig och de dina så hörs vi när det är dags.KRAM

 98. Mimmi skriver:

  Man kan lätt förstå att det är en oerhört svår sits att sitta som programledare för P1 i dessa tider. Tycker att du nog är den som har klarat det allra bäst ty du har varit både tålmodig och hövlig trots en del påhopp, därtill påläst och kunnig. Du kan verkligen diskutera och har också vågat bemöta de människor som kommer med grova generaliseringar etc. Du har fått vår beundran. Du har lyft det här programmet anser både jag och min man och slutar du kan SR lika gärna lägga ned programmet och kanske är det faktiskt dags. Det är inte alltid de som vet bäst som ringer.

 99. Annbritt skriver:

  Jag blir rädd när jag läser detta.. Jag har två mörkhåriga flickor och rädslan är stor att de även ska växa upp med dessa ord. Vart är världen på väg??? Det är otroligt att det finns så många människor med dessa korkade värderingar. Ta hand om dig och din familj. Jag hoppas vi snart får höra dig igen!!!

 100. Mårten skriver:

  Hej Alexandra!
  Dessa misslyckade, ignoranta, gnälliga näthatare finns det bara ett sätt att tackla, man ska behandla dem som sura 5-åringar vilka måste klanka ner på socialt svagare grupper i samhället för att själva framstå som priviligerade i vårt samhälle. När du argumenterar med dessa individer ska alltid tycka lite synd om dem för deras trångsynthet och okunskap. Pröva det funkar varje gång 🙂
  Låt dig inte tryckas ner då har dem vunnit!

 101. Raine skriver:

  Så tråkigt att du slutar. Ännu tråkigare är att du känner dig tvungen att sluta, att hatarna lyckas nöta ner även dig…..Du har varit oerhört stark.

  Jag hoppas innerligt att du finner ny styrka, ny tillförsikt för du behövs!

 102. Veronica skriver:

  Vi backar dig Alexandra! Du är en sann förebild!

 103. Andreas skriver:

  Håll ut, kom tillbaks om du orkar! Vi är många som inte hatar och vi behöver folk som dig!
  Kramar

 104. Kerstin E skriver:

  Alexandra, du är för bra för det där programmet! Dra dig undan och vila om det är vad du behöver! Kram!

 105. Anders skriver:

  Hej! Har alltid beundrat dig men inte berättar det, förlåt. Du är mkt viktig för demokrati och vardagsempati. Kram!

 106. T skriver:

  Du är bäst Alexandra! Har alltid beundrat dig jättemycket. Önskar dig styrka och harmoni!

 107. Adam Blomgren skriver:

  För jävligt.

  All kärlek till dig.

  //Adam

 108. Sandra skriver:

  Kärlek och styrka till dig fina Alexandra ❤️❤️❤️

  Hoppas verkligen du orkar komma tillbaka. Du är så VÄRDEFULL.
  Låt inte de onda övervinna dig. Det är dom INTE VÄRDA!
  (Jag vet, lättare sagt än gjort)
  Jag (är fr Indien) och du har samma rättigheter att vara här och vistas på
  gator och andra ställen precis som alla andra.
  Men jag vet också att det är tufft, och man nåt en gräns där man inte orkar mer!
  Jag blev senast för nån månad sen tillsagd att åka hem till ”mitt” hemland.
  Jag är alltid lika nervös när jag går ut på stan eller ska åka buss.
  Det händer nämligen att folk skriket saker till en helt öppet, det värsta är
  nog att ingen annan heller ”ingriper”. Det på grund av rädsla säkert.

  Men snälla fina DU, jag ber dig ger inte upp. Orkar du så orkar jag.
  Känn min omfamning och tillsammans ska vi vara starka och se till att
  detta inte få oss att fly.
  Det finns bara EN av DIG och VI behöver JUST DIG. Du är UNIK!

  Stor varm KRAM från mig, Sandra (en trogen bloggläsare till Malin)

 109. Belinda skriver:

  Hej! Ja det är synd om dig! önskar dig allt gott! Ta inte åt dig allt, är du snäll. Vänd ryggen åt.

  Men alla gängbråk har en nämnare och det är den massiva invandringen. Det kommer att sluta att det blir inbördeskrig. Glr som grannländerna, kasta ut dem ur vårt kand! Vi ska återta vårt Sverige! Hjälp människor i deras länder. Någonstans måste vi dra gränsen. Snart är varannan svensk utlänning och met brott kommer hit. Tyvärr den krassa sanningen.

 110. Ulrika Ljungberg skriver:

  Jag hoppas att du orkar komma tillbaka, du är en viktig röst.

 111. Olof skriver:

  Hej Alexandra. Stå på dig, strunt i hatarna!

 112. Per Lundmark skriver:

  Jag lyssnar inte på ”Ring P1” längre, de mörkermänniskor och foliehattsindivider som ringer in och sprider sitt hat och konspirationsteorier, får mig att tappa så mycket energi att det inte är värt det. Jag anser att SR lika väl kan lägga ned programmet i stället för vara megafon åt allsköns dårar.
  Du är värd all respekt och en riktigt STOR VARM KRAM!
  Sköt om dig!

 113. Henrik skriver:

  Nu när jag läser det här önskar jag att jag tidigare hade uttryckt min stora uppskattning och respekt för dig och ditt viktiga arbete. Ända sedan jag var tonåring och såg på TV när du gjorde ett språktest med Lars Leijonborg där han inte kunde de Rinkebysvenska orden efter att ha krävt att alla invandrare ska kunna svenska har jag tyckt att du är en så helgjuten och mänsklig samhällsdebattör som så generöst delat med sig av ditt liv och dina erfarenheter till oss andra. Jag har fått insikt genom dig, argument genom dig och en vilja att problematisera och kämpa när jag upplever och ser rasism i vardagen. Tack! Tack för ditt benhårda mod! Hoppas du nu får lugn och ro och att det inom en snar framtid blir olagligt att sprida hot och hat på nätet så att dessa personer kan ställas till svars. Så att hjältar som du får tillbaka kraften att belysa och kämpa mot denna världs orättvisor.

  Varma Hälsningar,

  Henrik

 114. Sara i Malmö skriver:

  Det är för SORGLIGT att det ska behövas, men du gör helt rätt som drar dig undan – utan att lova come-back. Bara vila, se om ditt hus, så får tiden avgöra vad du gör sen.

  Allt du orkat är kvar ändå, hos väldigt många människor!!!

  /Sara

 115. Helena skriver:

  Sveriges skarpaste journalist. Det är du. Jag är med dig.

 116. Maria Mörk skriver:

  Nätkärlek ❤️

 117. Eva Toresson skriver:

  Du gör ett bra jobb Alexandra! Jag lyssnar gärna. Kan inte någon annan sovra bort de som förolämpar, så du slipper? Det är ju ingen mening med att tåla det.

 118. Kristina , halmstadbo skriver:

  Hej Alexandra ! Du är mycket bra att lyssna till ! Fattar inte varför elaka människor går på som de gör.. Förfärligt. Många många gillar Dig, hoppas att Du känner det. Lycka till :-).

 119. Mia Andersson skriver:

  Hej Alexandra. Kan nog inte jämföra med vad du är med om, men relaterar till några av mina resor då jag fått höra rasistiska slagord. Det känns för djävligt !! Tyvärr verkar inte mänskligheten respektera olika nationaliteter och inse att trots hudfärg osv så är vi alla lika. Det finns skitstövlar i alla färger. Jag är dock svensk och börjar skämmas lite över vårt land. Det känns som om rasismen har blivit större och råare här i landet. Man kan undra varför?Det är därför vi behöver journalister som dig Alexandra. Vi behöver några som kan reda ut skiten i media, så får vi andra visa medmänsklighet ute i verkligheten. Kämpa på Alexandra!!!

 120. […] men ingenting händer. Igår skrev Alexandra Pascalidou ett inlägg på sin blogg med titeln Sparka svartskallen, där hon berättar om den vardag fylld av hat som hon lever i, eller försöker överleva i. Nu […]

 121. Martha skriver:

  Alexandra! Du är en otroligt stor förebild för många och din kamp för alla människors lika värde är helt suverän! Du har gjort så mycket för att ge antirasismen en röst och det vore en ren tragedi om den rösten skulle tystna nu när den behövs som allra mest… Vi är många härute som står bakom dig, som hör dig och som hurrar för dig! Vi tror på dig och vi vet att du inte låter rasisterna, fegisarna som gömmer sig bakom pseudonymer och alias, vinna! Vi måste stå emot tillsammans och snälla fortsätt skrika, vi hör dig!

 122. Agneta skriver:

  Till Alexandra!
  Du fantastiska kvinna! Vila, sköt om dig och din familj. Hoppas att du orkar komma tillbaka. Sverige, ja hela världen behöver såna människor som du, som står upp för alla människors rätt att bli behandlade med respekt, ömhet och värme.

 123. Lotta skriver:

  jag tycker det är för jävligt rent ut sagt vad du har fått utstå. Som ”blond svensk” så är jag säkert blind för allt detta. Man kan inte föreställa sig vad du och många andra går igenom dagligen. Jag skäms över människosläktet, som inte har mer tolerans och kärlek i sitt hjärta. Jag har inte alltid samma åsikt som dig Alexandra, men jag vet att du behövs för Sverige och oavsett vad du väljer att göra framöver så önskar jag dig all lycka.

 124. Monica Almqvist Lovén skriver:

  Kram och tack för att du finns! Fint att du är en människa och inte stålkvinna. Det är starkt att vara svag när det behövs..kram

 125. johanna skriver:

  du är helt fantastisk, glöm inte det!

 126. Helen Forsberg skriver:

  Du är SÅ stark som orkat så länge!!Du är BÄST!!!

 127. Maja skriver:

  Jag önskar jag kunde förmedla till dig den sorg och ilska jag känner inför det du tvingas utstå från dessa vidriga, fega kräk! Jag gråter inuti och utanpå och om jag kände dig skulle jag erbjuda mina kramar, min soffa, en tekopp eller en dunk vin om du är lagd åt det hållet. Du verkar vara en så klok och fin människa och jag hoppas att du på andra sidan gråten kan tro igen på att kärleken är större än hatet och att vi kommer att vinna över dem i slutändan; helt enkelt därför att vi måste! Kärlek från en främling, men en främling som står vid din sida!

 128. Kristina Bolme Kuhn skriver:

  Kära fina du!
  Jag beundrar ditt mod att vara rak och sårbar och att du modigt säger dina åsikter även när de sticker ut eller skaver mot andras åsikter. Jag önskar jag hade ditt stora mod, jag har själv hållit tillbaka efter att ha fått hatfyllda kommentarer på debattinlägg eller artiklar om immigration och medmänsklighet. Då med en organisation i ryggen. Det tar tid att bolstra smärtan och att läka den sargade känslan som uppstår när man blir attackerad utifrån att våga stå upp för sina värderingar. Liika ont som när man blir sparkad på av ett gäng killar som vet att om de sparkar tillräckligt länge och hårt så går modet sönder – för en stund.

  Jag hoppas du finner en tillflykt där du kan hitta tillbaka till den du är. En helt fantastisk människa!

  Vi andra får ta över stafettpinnen ett tag i väntan på att du kommer tillbaka. All kärlek till dig,
  Kristina

 129. Matilda skriver:

  Hej Alexandra,

  Jag finner inga ord för det som du utsätts för (och även andra). Jag blir ledsen och besviken på att människor kan bete sig på det här sättet, det är inget annat än tragiskt. Jag vill med dessa rader bara visa mitt stöd och hoppas för allt i världen att du inte ger upp, att du kan ta av den goda energin som jag och många fler vill försöka ge. Stå på dig, du gör ett jättebra jobb!

 130. elsa skriver:

  kämpa vidare!!! du är asbra!!

 131. Karl Svensson skriver:

  Hej,
  Jag förstår dig. Hörde programmet. Jag är ledsen och skäms över oss. Hur har vi hamnat här? Jag hoppas att din ork återvänder, vi, behöver dig. Du får vara svensk, grek, eller vad du vill. Jag är inte säker på vad som är eftersträvansvärt längre. Du försöker vara rak i frågeställningen och lyssnande inför svaret. Det är det den bästa ansatsen både som journalist och människa. Tack för du stått upp så här länge hoppas att du orkar resa dig igen.

 132. Elin skriver:

  Alexandra!
  Blev sa ledsen nar jag laste om det du blir utsatt for och att du overvager att sluta som programledare.

  Kan tanka mig att det i langden ar otroligt svart om inte omojligt att skaka av sig alla dessa hot och hemska ord.

  Det ar otroligt tragiskt att det finns manniskor som beter sig pa detta satt. Tragiska, outbildade, inskrankta, radda och oupfostrade manniskor ar vad de ar.
  Man onskar att man skulle kunna fa dessa personer att fa uppleva och kanna detsamma som de utsatter dig (och alltfor manga andra) for, kanske och forhoppningsvis sa skulle allt denna idioti da upphora.

  Ta den tid du behover for att ladda om dina batterier, samla dina tankar och till slut landa i det oandliga stod och karlek du har fran en otroligt mycket storre skara manniskor som uppskattar dig for det otroligt bra och viktiga jobb du gor.

  Massor med yoga och omge dig med positiva personer som alskar dig och du kommer att vara tillbaka med full kraft!

  Massor med kramar fran en trogen lyssnare och uppskattare!

 133. Erik skriver:

  Hej Alexandra!

  Vi är många som gillar din röst och allt ditt arbete. Vi är alla de som inte hörs, inte skriker men som ändå finns här ute och uppskattar ditt fantastiska arbete.

  Stå på dig!

  Med kärek och värme
  / Erik

 134. Emma skriver:

  Finaste Alexandra!
  Det här klimatet du tvingats utstå är för djävligt och jag blir så ledsen när de satans hatarna lyckas tränga igenom ens starkaste försvar. Hoppas du får tid, ro och ton av kärlek för att bygga och fylla upp allt som du tömts på! Har alltid beundrat dig så oerhört och hänvisat till dina kloka analyser och snabba repliker i många diskussioner där jag själv saknat ord, du ger mig och så många till både ord och styrka! Jag hoppas alla vi som inspireras av dig kan återgälda dig det någon dag. Stora kramar och styrka till dig!

 135. Jelena skriver:

  Du gör och har gjort ett superviktigt arbete för demokratiska värderingar i Sverige! Du är en kämpe och jag hoppas att du orkar fortsätta kämpa!

 136. Något för dig att begrunda i din meditation efter yogapasset:

  Sanningen hjälper dig. Inget är så provocerande som resistens mot sanningen.

  Ordet ”blatte” provocerar knappast någon självmedveten individ.
  Ordet betyder typ mörkhårig, mörkhudad, utlänning eller att svensk härkomst saknas. Ungefär lika provocerande som att sakna negeriansk härkomst om man bor i Nigeria, eller?

  Ordet ”blatte” är ungefär lika provocerande som ordet ”svenne”, dvs. inte provocerande alls så vida du inte lider av Michael Jackssons komplex och vill ändra utseende och typ vill bli ”svenne” utseendemässigt.

  Att hoppas på ditt frånfälle tillsammans med Mona Sahlin är heller inte särskilt provocerande utan tyder mest på att personen är arg (typ provocerad av någon sanningdu kommit med) eller t.o.m. att inlägget är ditt eget påhitt för att gynna Socialdemokraternas f.d. partiledare som gladeligen deltagit på Bilderberggruppens hemliga odemokratiska möten.

  Sanningen:
  Är det inte sant att du inte behöver oroa dig?
  Mord begås oftast av människor som vill ha frihandel och korruption och därför vill utradera människor som ex. Olof Palme och Anna Lindh, knappast personer som ex. Mona Sahlin som är en medlöpare till det elände som vi kallar frihandel, vilket dessutom skapat Greklands prekära situation.
  Är det inte sant att den invandrare som blir hatad av en rasist på nätet blir älskad av beskyddarna?
  Är det inte sant att mestadels invandrare kör svart-taxi och är inte det fullkomligt naturligt med tanke på att arbetslösheten främst drabbar dem?

  Så ryck upp dig!
  Kärleksfull kram
  Martin Gustavsson
  Partiledare
  Vetenskapliga partiet

  PS. Inlägget från en mentalt insufficient bemedlad (som du märkligt nog belyser) skulle aldrig bli godkänt på Vetenskapliga partiets hemsida eftersom det är en uppenbar provokation, sk. internettrolling.

 137. Victor Gustafsson skriver:

  Du är en fantastisk och beundransvärd motpol till de mörka krafterna i vårt samhälle, snälla ge inte upp!

 138. J W Tellusman skriver:

  Alexandra – Du är bra
  inte bara på ett vis
  Din och min åsikt
  är ibland ganska olika
  våra åsikter samsas ofta
  Du tillhör dem som
  jag alltid vill se
  alltid gärna höra
  Du är bra
  på alla vis

 139. Daniel skriver:

  Ta en paus och kom tillbaks, Sverige behöver dig! //Daniel

 140. Christina skriver:

  All kärlek till dig! Du är bäst! ❤️❤️❤️

 141. Sverker skriver:

  För varje provocerad förvirrad hatare finns 1000 som finner tröst. Du hjälper så många genom ditt sätt att prata och väcka frågor. Stort att vara så öppen som du är. Ta hand om dig.

 142. Tony Johansson skriver:

  – Ta inte skit!
  Så sade en gång Svt- barntevefiguren Grynet.
  Det är ett visdomsord att ta fäste på när människor blivit mer än lovligt galna och hatiska.

  – Ta i te skit!

  Och tack för att du förgyller svensk eter med din klokhet och vassa analysförmåga!

  Hälsningar Tony i Dalsland

 143. Ann-Mari skriver:

  Snälla gör inte Sverige fattigare än det redan är. Ta vilopaus och kom stärkt tillbaka. Vi är många som behöver dig!!!

 144. Fifi Ström skriver:

  Hej Alexandra. Jag vill inte säga nånting annat än att jag stöttar dig. Du är så bra, jag har alltid gillat din skärpa och grace. Jag fattar inte hur elaka folk vill vara mot dig. Så ledsen för din skull, men jag förstår precis varför du vill ge upp. Orka idioter hela dagarna. Heja dig!

 145. Marcela skriver:

  Det är bara döda fiskar som flyter med strömmen. Du är inte en av dem. Du har talets och ordets gåva. Fortsätt göra din röst hörd!

 146. Sune Kraft skriver:

  Äsch Alexandra. Jag tror du vet sanningen att de flesta svenskarna gillar dig. Du är begåvad och snygg och vi vill höra dig även i framtiden. En mindre grupp surmuppar ska väl inte få ändra på det?

 147. Lena skriver:

  Du är smart, snygg och kvinna. Bara det räcker nog för att reta upp mindre belevade. Skit i dem och gå vidare! Andas och kom tillbaka! Din röst behövs

 148. Hans skriver:

  Din skygglappar som bara skymmer vänsterns fel och brister är gigantiska. Kommer inte sakna din röst i radion. Ställer mig dock inte bakom några hot eller trackaserier.

 149. Fredrik skriver:

  Hej, kan bara ana hur det känns att bemötas med det hat och de hot du beskriver. Jag har full förståelse för att du känner behov av vila och distans. Samtidigt är det illa, riktigt illa, att vi människor har så svårt att visa varandra respekt och tolerans, även när vi inte delar varandras åsikter och ställningstaganden. Det finns ett stort, mörkt hål i mänskligheten – ett hål vi på olika sätt försöker fylla. Somliga med hot, hat, våld och kränkningar. Andra med ljus, kärlek, respekt och tolerans. De förra tar, de senare ger. De senare är betydligt fler. Hatets låga går att släcka, däremot inte kärlekens. Du behövs för att sprida tolerans och respekt, men kanske behöver du för din egen skull hitta nya sätt att arbeta för det samhälle du tror på och vill skapa. Så, vila och återhämta dina krafter och din energi. Låt inte det mörka och tunga tugga sig in i dig, utan fyll dig med ljus och lätthet. Du har tagit ett klokt beslut, samtidigt som du kommer saknas. Andra får kliva fram. Jag önskar dig allt gott!

 150. Magnus skriver:

  Stå på Dig! Du har folket på din sida mot dumhet och intolerans!
  Låt inte dessa mörkrets krafter tysta Dig!
  Kram

 151. Erica skriver:

  Hej! Det är för jävligt att dessa människor lyckas nå fram till ens innersta med sitt hat och sin idioti.
  Du är en fantastisk människa med både utsida och insida s a s och får inte ”tystas”. Lyssna/läs inte deras ord! De är fegisar!
  Jag har själv två bloggar, men har inte den bakgrund som du har, och blir därför inte påhoppad pga mitt utseende eller min bakgrund, MEN blir det för mina åsikter ibland, och då är det ett hat som absolut inte står i proportion till vad jag tycker och tänker. Inledningsvis läste jag, och svarade på, idiotkommentarer också – försökte förklara och/eller försvara mina åsikter. När det inte fungerade, slutade jag läsa elaka kommentarer och tog bort dem. Nu tar jag ofta inte ens bort dem. Jag läser inte kommentarerna, och om jag gör det ändå (ibland), för det skrivs också bra saker och de vill jag ibland läsa, så suddar jag bort dem.
  Jag antar att du är tusen gånger mer drabbad än jag, och jag tycker det är för jävligt, och jag skäms å andras vägnar, men vi är många som står bakom dig, ska du veta, och hatet får inte vinna!
  Kram!
  Erica

 152. Bodil skriver:

  Det är fruktansvärt, skamligt det du får utstå! Jag blir både ledsen och arg. Det vore en mycket stor förlust för oss, för Sverige om du la av och försvann som offentlig person. Du representerar så mycket viktiga värden i journalistik och i medmänsklighet. Du anar nog inte hur mycket älskad du är, försök ta till dig det en sån här dag. Många goa kramar, till dig. De där hotande djävlarna får vi andra ta itu med NU!

 153. Pedro Quiroga skriver:

  De senaste tertio åren har jag följ dig och andra tappra svenskar och medmänniskor. Jag tänker på dina föräldrar, din familj som kämpat och gav dig den styrka du bär inom dig. Vi är så otroligt många fler i din familj som finns kvar här Tack vore dig. Hela min Chilensk, franskt och latinamerikanskfamilj står bakom dig, men också den mänskliga familj, dem som just efter franska revolutionen skrev människornas lika värden. Vi haft två världskrig efter det. Jag tänker inte ge upp yrots det. Kära Alexandra, för en ljusare framtid, vi är många, många fler.

 154. […] Alexandra Pascalidou i veckan deklarerade att hon vill lämna programledarskapet i Ring P1 väckte det berättigad upprördhet (här är […]

 155. Lina skriver:

  Vi är många som inte hatar, och som kämpar emot hatarna, de är få, fega och trasiga inuti. Det är fruktansvärt de de gjort mot dig och många andra! Önskar att allt hat kunde sluta nu och aldrig mer finnas. Styrkekramar till dig! <3

 156. […] ville bidra till ett lite jämlikare, mer demokratiskt, samhälle. Så när jag nu läser om hur Alexandra Pascalidou har behandlats blir jag illa berörd. Ingenting tycks ha hänt sedan våra föräldrar kom hit, då […]

 157. Angelica skriver:

  Hej Alexandra! Jag blir så ledsen över allt hat du måste stå ut med. Finner egentligen inga ord, blir bara berörd och ledsen. Vill skicka dig en styrkekram. Stå på dig! Kram

 158. Veronica skriver:

  Jag läste just din debattartikel i dagens Metro. Eftersom jag inte ser på TV etc hänger jag inte med i det som händer just nu och vet inte källan. Men jag blev så ledsen med dig, och känner med dig när jag läste detta och jag förstår dig, att du drar dig undan. Men vad jag helst av allt vill göra är att dela med mig av min styrka till dig och alla andra som utstår den här typen av beteende. Jag önskar att jag kunde göra ngt för att göra det bättre, för dig för alla.

  Jag önskar att ALLA står upp och visar, markerat att detta är inte okej, det är inte okej att skriva såhär till andra människor, oavsett om man håller med dem eller ej. Jag hoppas att fler än mig reagerar och inte bara bakom skärmen, på gator, på bussen etc. Att ALLA ställer sig upp och reagerar om de ser och hör ngn bli utsatt för ngn typ av verbalt övergrepp eller hot, ja situation, och säger nej, detta är inte okej. Med styrka och mod.

  Jag vill inte tro att det är mitt Sverige, landet där jag är född, som är så extremt kärleks-fattigt och saknar empati eller förstånd, till och med basic intelligens, att människor skriver sådana här hatfulla saker. Jag vill inte tro att det ens är min planet.

  Jag är glad att du är här i Sverige, och alla andra som ”vandrat in”. Mångfald berikar. Enfald – not so much.

  Jag må kanske inte alltid hålla med dig i alla ämnen eller åsikter- men jag står med dig och jag hoppas att fler tar ställning som resultat av detta och teamar upp mot det här typen av vidrigt beteende!

 159. Anna skriver:

  Hej Alexandra!
  Så många som skrivit så klokt att det känns överflödigt att vara ytterligare en i mängden, men vill ändå vara det.
  Stå på dig Alexandra, och jag hoppas du orkar och vill komma igen.
  Ta du en paus, men kom ihåg att du är efterlängtad när du kommer tillbaka!
  Det är de elaka som märks men var så säker på att vi är mångdubbelt fler som uppskattar dig och ditt arbete!
  Styrkekramar!!

 160. Bengt-Ola Ryttar skriver:

  Du har alltid bemött människorna med stor respekt och varit klok och insiktsfull i samhällsdebatten.
  Du är fantastisk och förtjänar all respekt. Jag hoppas verkligen att du orkar komma igen.
  /Bengt-Ola Ryttar

 161. Hampus skriver:

  I motsats till föregående kommentarslämnare så vill jag nog snarare framhålla att Du inte varit särskilt trevlig mot dina studiogäster som ringer in. Att du har mage att gnälla över att folk är elaka när du till exempel behandlar människor så här: http://youtu.be/B0Aph9H_OGg

 162. Karpstryparn skriver:

  Det är inte försvarbart om du har blivit hotad, men med tanke på vem du är och hur starka uttalanden du brukar göra emot folk som du inte gillar så är jag inte förvånad över att du får så mycket mothugg.
  Men jag tror inte att du blir så hotad så mycket som du påstår att du blir, däremot har du varit en framträdande person i så många år att du till slut inte kan skilja på kritik och hot.
  Du gillar inte att bli kritiserad, eller också kan du inte acceptera att du blir det.
  Men du undgår inte kritik lika lite som någon annan offentlig person gör det, det tillhör spelets regler.
  Och kan man inte acceptera det, ja, då ska man inte vara med i spelet.
  Svårare än så är det inte.

  Mvh
  //Karpstryparn

 163. Jenni skriver:

  Hej, jag är en av dem som tror på dig och det du står för. Jag förstår om du inte orkar mer, jag hade nog inte ens orkat med det hälften så länge. Men andra kommer att ta vid och fortsätta i dina fotspår, din kamp har inte varit förgäves. Med tid och tålamod, med kärlek istället för hat.

 164. Jenni skriver:

  Med kärlek istället för hat som deras* menar jag. Ursäkta min blooper.

 165. Ewy skriver:

  Kära Alexandra, det gör mig så ont så ont! Jag blir mörkrädd då jag hör och förstår vidden av detta. Jag lyssnar dagligen på P1 och ring P1 och blir väldigt glad då jag hör din röst i programmet. Jag önskar det fanns något jag kunde göra för att bryta detta hatande. Tycker att det är värst att det är ena fega filurer som håller på med sådant. Vi bor i ett fritt demokratiskt land , där vi faktiskt har yttrandefrihet något vi ska värna om. Men hot och hat är inte yttrandefrihet, det ligger på helt fel nivå. Även om man är offentlig ska man inte behandlas som ett spottkopp.
  Det är skillnad på hat/hot och kritik. Konstruktiv kritik får människor att växa!

  Med vänlig hälsning/UMA

 166. lars kepler skriver:

  Äntligen, detta är vi många som har väntat på, rasisten och svenskhataren pascalidou försvinner äntligen från public service, gör oss en tjänst alexandra och visa aldrig dig själv offentligt igen.

 167. bertil johansson skriver:

  Tack alexandra för att du slutar,vi behöver mindre svenskhatande personer som dig.

 168. e-katarina skriver:

  Hej Alexandra! Tack för att du sprider bildning och respekt för bildning vilket verkligen behövs i Sverige. Det du utsätts för är ett tecken på bristen på bildning som finns i Sverige. Och det är plågsamt för alla. Du sticker ut hakan som man säjer, men Sverige är ett janteland viss mobb-mentalitet. Det är också ett PK-land. Detta sammanlagt gör att åsiktsfrihet och yttrandefrihet är något det talas om, men när man praktiserar det blir det himla liv. Men de som ringer in till ring p1 ser en chans att framföra sådant som inte är pk, men när programledaren sträfar efter en slags pk-korridor blir de frustrerade.
  Du har ingen skyldighet eller plikt att svara på intervjuer, därför behöver du inte be om förlåtelse för det. Du har ingen skyldighet att vara ett exempel för vad det än månde vara, kvinna med utländsk bakgrund, utsatt för hot, hat på nätet. Gör inte det om du orkar även om du vill eller tror att du måste. Du har ingen skyldighet att vara programledare för ring p1 bara för att redaktionen och lyssnare så vill.

  mvh
  trogen och intresserad ring p1-lyssnare.
  e-katarina

 169. greger skriver:

  Undrar hur grekerna skulle reagera om jag som invandrad svensk i Grekland skulle börja anklaga var och varannan grek för att vara rasist, eller påstå att det grekiska samhället är rasistiskt……

 170. Karin skriver:

  Kom igen Alexandra! Sverige behöver dig! Skit i idioterna!

 171. Tarja Kinnunen skriver:

  Den här parasiten och råttan som mailar massa skit har ingen rätt att finnas till, hoppas denne förgör sig själv med sitt hat, fy fan ditt äckliga svin.

  Heja Alexandra!!!!!!!!!

 172. Jonas skriver:

  Hej Alexandra!

  Jag ska direkt erkänna att jag inte är någon större humanist av mig. Men jag jobbar på mig själv varje dag! Jag ska även erkänna att jag många gånger förr i tiden ofta kunde bli arg på det du sa/tyckte etc.

  Men, varje liten grej du sagt och gjort har ändå gjort skillnad. Varje litet ord har skapat en likadan liten gnista i mig, en gnista av medmänsklighet och uppvaknande. Med tiden har du (och andra som kämpar som du) väckt mitt medvetande från kyla, misstänksamhet, och hat till värme, förståelse och kärlek.

  Om jag blickar tillbaka 20 år i tiden så kan jag inte känna igen de känslor jag kände då jämfört mot nu. Man skulle kunna säga att jag inte är samma person längre. Du har (likt många andra) förändrat mig och mitt synsätt på människor och min omgivning. Nog ska jag erkänna att jag fortfarande har mycket att arbeta på, men det har nog många av oss, men huvudsaken är att man vet om sina brister och jobbar på dem.

  Om du har lyckats ändra på mig, så måste det finnas fler du har lyckats väcka ur hatet och kylan.

  Jag förstår om du vill sluta med tanke på hemskheterna du får, jag vet att jag inte hade klarat av det. Men du ska veta att du är viktig, du är viktig för mig, och för många många andra, du gör skillnad.

  Kram

 173. Emma skriver:

  Stor kram på dig Alexandra!!!
  Det är avskyvärt allt som du berättar om, nu får andra ta vid så du får vila!!
  Som någon annan sa: du är min idol, både nu, då och framöver!
  Allt du gjort och gör är inte förgäves <3.

  Kram till dig och hoppas du bara kan få vara med dig själv och de dina!!!
  /Emma

 174. Frida skriver:

  Jag älskar dina kolumner och det du skriver. Det är alltid mitt i prick och får en tänka till. Det är sjukt vad folk kan spotta och spy ur sig massa skitsnack när de vet de har fel – som du säger; man ska tycka synd om de för de mår inte själva bra och enligt min mening är de patetiska. Vila dig nu, vackra kvinna – för du är vacker och ska vara stolt för vem du är och dina åsikter. Du är en av de få personer där ute som ‘make sense’.

 175. steffo skriver:

  Men Alexandra ska ju inte sluta, det har tom varit bestämt sen länge vem som skulle vara Alexandras vikarie för ”ring p1” under hennes planerade semester i Grekland.
  Ingenting annat än en PR-kupp för att få lite sympati och uppmärksamhet.
  Tråkigt att hon är så falsk och synisk, visst finns det hatare, men inte i den utsträckningen som Alexandra påstår, det var bla folk som reagera på att hon hade kopierat texter och använde sig utav spökskrivare, och det menade Alexandra på att det var nätat.
  Kritik är alltså hat enligt Pascalidou.

 176. Annika skriver:

  Hej Alexandra!

  Precis som många andra här, för varje hat finns det tusenfalt kärlek!
  Jag uppskattar verkligen din insats som journalist, alldeles nyss läste jag din bok om kaoset i Grekland, den lärde mig massor.
  Förstår om du inte pallar nu, ingen ska behöva bli utsatt för vad du blivit utsatt för. Finns det ingen på ansvarig utgivare som kan gå in och stoppa påhopp i direktsändning? Sen dessa nättroll, tja vad göra mera än att fortsätta kampen för alla likas värde.
  Du blir ju en dubbel måltavla för dessa idioter. Ingen kvinna av kvinna född kan ju ta sig ton enligt vissa.
  Jag uppskattar dig, jag önskar att du kan ta dig igenom även detta, jag förstår inte att födelseplatsen ska bestämma människovärdet.
  Vi är just bara människor och det enda som betyder något är hur vi tar hand om varandra.
  All kärlek
  /Annika

  • steffo skriver:

   Hon försvinner inte om du tror det, ingenting annat än en planerad semester som hon ska på. Så fruktansvärt syniskt att dra på sig offerkoftan som hon gör för att få ryggdunkar, tänk på att hon försöker lura oss, och vissa av er går på dyngan….Tragiskt.
   Här kommer en länk där Pascalidou kommenterar Alice Teodorescu utseende, som är politisk redaktör på GP, på ett väldigt tvivelaktigt sätt.;
   http://nojesguiden.se/artiklar/nojes…dra-pascalidou

 177. Rafael skriver:

  Heja Alexandra!
  Du är minst lika bra som någon annan, Oavsätt var. Och jag lyssnar gärna på dig.
  Kram.

 178. Heidi Troberg skriver:

  Kära Alexandra,

  Inte bara Sverige utan Norden är en mer tolerant plats idag än vad det var 20 år sedan, tack vare dig och andra modiga och starka kvinnor.

  Du har gjort en skillnad. Du har påverkat.

  Tack ska du ha o ta hand om dig!

  Rakkaudella
  HeidiT i Finland

 179. Joel skriver:

  Beklagar att du fått uppleva mänsklighetens mörka kvinnohatande, rasistiska sida på det vis du gjort, ingen borde behöva utsättas det du och tusentals fler utsätts för dagligen av den svarta svansen på internet.

  Icket att förglömma att de flesta av oss inte är som dom, så även om det är svårt att släppa så glöm inte att det finns en smula hopp för hoppet om hoppet om mänsklighetens fortlevnad och internets transparenta sida. Förhoppningsvis segrar förnuftet, tillslut.

 180. Per Sahlin skriver:

  Orka kämpa vidare! Snälla

 181. Matilda skriver:

  Dom kommer aldrig vinna! Vi är fler och vi står bakom dig! STOR Kram

 182. P-O skriver:

  Adlexandra ! Jag som de allra allra flesta i Vårt land Sverige blir sorgsna när vi får höra att du vill lämna den offentliga debatten och samtalet som du bidragit till med dina friska fläktar i ett annars många gånger unket debatt- klimat.
  Vi förstår dig naturligtvis – offentligheten har sitt ibland alldeles för höga pris.
  Jag liksom 97 procent av svenska folket hoppas att din ”time out” inte blir långvarig, utan bara så länge som behövs för att du ska ha laddat dina batterier till full power igen 😉
  Som vi alla förstår är det ett väldigt litet antal människor som hän-ger sig åt s.k nät-hat, men dessa fåtal figurer sysselsätter sig troligen All sin lediga tid med att vräka ur sig sin frustration i alla riktningar och till så många ”hat-objekt” som möjligt och får på så sätt ur sig de demoner som härjar i dessa stackars människors huvuden.
  Så man måste ha i åtanke att det rör sig om ett ytterst fåtal individer som har dessa svåra hat-känslor inom sig , när de dessutom konfronteras direkt ex.v av den utmärkte Robert Ascherg, visar det sig att de egentligen inte kan stå för det de skrivit, utan direkt känner ånger, en intressant aspekt hos oss människor, förmågan att i affekt vräka ur sig hemska otidigheter för att när man konfronteras med sin mörka sida (hat rädslor mm), direkt känner ånger och samvetskval för att ha gjort en medmänniska ont.
  Det finns trots allt Hopp för Mänskligheten Alexandra , det hoppas jag att vi ska fortsätta att tro på – Alla vi 97 procent som tänker lite längre än vad våra
  rädslor vill säga oss
  Kärlek och Kramar från svenska folket till dig Alexandra och jag vet att vika mer att Höra och Se av dig Mycket mer i Framtiden ! 😉

 183. karl bertil jonsson skriver:

  Är du nöjd med uppmärksamheten nu Alexandra?Snälla väx upp och lär dig ta kritik istället.Mvh

  • Tomten skriver:

   Kritik? Om du inte förstår att det är en väldig skillnad på det man kan kalla kritik och det Alexandra utsätts, behöver du kolla upp det med några som vet.

  • Gustav skriver:

   Du är banne mig för hemsk för att kalla dig själv karl bertil jonsson! Jag skiter i om det är ditt riktiga namn, du är alldeles för vidrig för att förtjäna det…

 184. Karin skriver:

  Jag önskar att någon kunde svara dessa personer som skriver att deras mail inte säger något om dig utan enbart om dem som personer samt att deras identiteter kommer att spåras och att polisiära åtgärder kommer vidtas pga hets mot folkgrupp och olaga hot. Hoppas att det går att söka reda på dessa personer och ställa dem till svars. Hårt mot hårt.

 185. Maria skriver:

  Kära Alexandra,
  Jag förstår dig. Jag utsätts inte för en hundradel av det du stått ut med, men jag tappar ändå både mod, glädje och styrka. Som du har kämpat! JÄTTEBRA att du tar en paus från allt och tar hand om dig nu. Och tänk på att göra det lite oftare framöver. Och tänk även på att då och då sänka de hårda krav du har på dig själv. Och lägg kraften på det du verkligen vill göra utan att det tar kål på dig. Kom ihåg att för varje knäppgök är vi 1000 personer som står på din sida mot deras hat och nojor.
  Kram <3

 186. Ellen J Weist skriver:

  Jag vill förmedla stöd! Jag vill att du ska veta att det är många med mig som gråter när vi läser galenskaperna du drabbats av.
  Jag önskar dig och oss alla en vänligare och öppnare värld. Vi är alla människor! Vi råkar födas på en plats, i ett sammanhang. Vi formas. Gud, vad jag önskar att våra former blev mindre fyrkantiga och mer runda!
  Jag önskar dig ALLT gott – oavsett vad du väljer att göra!

 187. Joakim skriver:

  Kära Alexandra,
  vila lite, samla energi och stå upp igen.
  Sverige behöver Dig, Europa behöver Dig, vi är so många som behöver Dig! Vi står omkring Dig!
  Du måste acceptera att det finns idioter i varje samhälle. Denna dumskallar har bara dumskallar som lyssnare. Dem har alltid funnits men dem kommer att dö ut successivt…efter några generationer.
  Tänk, hur många hundra år Sverige behövde att vara utan krig.
  KVINNOR! Uppfostrar era pojkar till fredsälskande män, som aktar sina grannar svarta och vita, unga och gamla!
  Den gamle Joakim

 188. Johanna skriver:

  Åh Alexandra, det du skriver skakar mig ända in i hjärteroten och jag blir så arg. Vad är det för ett land vi lever i där folk tror att det är okej att bete sig på detta viset?! Hur kan folk bara spy ut sin dåligt riktade galla så här?! Det är riktigt vidrigt som de kan hålla på. Så förbannat otacksamt mot vårt samhälles stora fighters! Du är oerhört viktig för allt det du har sagt och gjort, ingen har missat dig. Jag kommer att sakna din röst grymt mycket men också göra vad jag kan för att på mitt eget minimala sätt hjälpa till att fylla hålet och kanske kunna sprida litet mera vett och kärlek på alla de sätt jag möjligtvis kan.

  Vill att du ska veta att du är hemskt uppskattad och jag blev väldigt illa berörd över vilken skit folk riktat mot dig.

  Och du, det ligger en stor styrka i att sätta ned foten och gå iväg också. Respekt.

 189. Heja På Fina Du!!! Dessa människor som skriver detta och inte modigt går fram med namn etc. Är själv urdåliga svenskar ~ svenskar som aldrig älskat Sverige PÅ RIKTIGT! Bara den som öppet och sakligt kan värdera och uttala sig har en chans här… De är som småpojkar som är elaka mot sina små vänner i sandlådan… Och sedan har de ingen som helst tanke som motsvarar verkligheten eller ens fantasin…
  De mal på som små dammråttor under sängen ! ! ! Förvisa dem till dammsugare och mopp ! ! ! Så de fattar att här har de INGENTING ATT HÄMTA ! ! ! #ALEXANDRA.PASXALIDOU Vi stöder dig helhjärtat… VI BEHÖVER DIG ! ♡ ♡

 190. Stefan Lindgren skriver:

  Hej!

  Jag har sällan delat dina politiska åsikter (står rätt långt till höger), men jag vill applådera den här artikeln av dig. Vi är jämngamla har gått politiska resan på motsatta sidor och vi har till och med munhuggits på krogen några gånger (någonstans för si så där 20 år sedan – det var uppfriskande). Även om jag oftast inte hållit med dig i sak så respekterar jag dig för att du alltid, okej oftast alltid, är saklig (ingen är alltid saklig). Eftersom du är en sådan pärla som flera gånger påminner mig om att mina åsikter inte alltid är så genomtänkta som jag oftast vill tro så kan jag kanske få betala tillbaka nu med ett råd….

  Idioterna skriker alltid högst, små hundar skäller högst, de desperata är alltid grymmast. Lyssna på de som talar lågmält. Lägg inte vikt vid dårarna. Visst, det är beklämmande att få höra rasistdynga, men låt dem få skrika sig hesa. Allt för många kommer ihåg ord som skriks av konfrontationskåta berusade fyllon på gatan, men glömmer bort vad den där gamla mysiga tanten sa i kön på matbutiken när hon släppte förbi dig medan du bar två skrikande barn i var sin arm. Varför talar ingen om henne? Jag slår vad om att hennes typ är fler än dårarna.

  Oavsett vad folk skriver, kom ihåg att lyssna på rätt personer. Bjäbbande taxar skäller för de behärskar inte konsten att tala. Vem orkar bry som om en tax?

  Samhällsklimaten är på väg åt fel håll, men om alla som inte skriker slutar att lyssna på dem som skriker och framförallt inte själva faller in i samma vansinne så kanske vi kan vända på steken och ta tillbaka kommandot? Det låter kanske flummigt, men ibland är det bäst att inte lyssna….. Dårar kommer alltid att finnas. Vissa år har de svarta skjortor, vissa år bruna, vissa år röda, ibland bär de bara en fotbollsklubbs färger och ibland en oförtjänt bitter sten i bröstet.

  Sluta lyssna på dårarna. Livet är för kort.

 191. Pierre Rehnlund skriver:

  Hej Alexandra!
  Förstår att det är jobbigt av flera orsaker, men glöm aldrig att det man som skrivs säger mer om den som skriver än om dig och vem du är!
  Hoppas att du hittar andra vägar, om du nu inte kommer tillbaka efter en tids time out, att verka för ett gott samhälle. Din klokhet och din röst behövs!
  Kram
  Pierre

 192. […] Pascalidous blogginlägg DN-artikel DN om hat från vänster gällande lagar nätaktivism […]

 193. LURIFAX skriver:

  Gud va synd om dig, bara o leta annat jobb !

 194. Lena M Janson skriver:

  Stå på dig Alexandra! Vi är många omkring dig som kommer hålla upp, hålla om och håller av det du står för, ger och förmedlar med det som är du. Att falla gör vi nog alla då och då, på olika sätt i olika kontext.

  Det stora är ju inte att aldrig falla eller våga vila ett tag från det som fyller ens hjärta, nej det stora ligger i att var gång resa sig och jag tror du är den rätta med så många andra att visa vägen till en bättre värld.
  Ge inte upp- de är inte värda det!

  En varm kram från en medmänniska <3

 195. Benkt Diehl skriver:

  Det är skrämmande att man kränker varandra både från höger och vänster. Men hot mot demokratin finns i det faktum att 83% av journalisterna på SVT SR röstar på vänstern som är i minoritet i riksdagen.
  Källa: JMG Göteborgs universitet
  Benkt Diehl

 196. Mia Sjögren skriver:

  jag förstår precis att gränsen är nådd. Till slut orkar man inte med deras hat längre. Vill skicka styrka och goda tankar till dig fantastiska kvinna. Försök rensa bort allt det som bara handlar om dem, ingenting av det handlar ju om dig! Vet att vi är många som uppskattar dig!

 197. Henrik J skriver:

  Hej Alexandra!

  Jag aldrig träffat dig, aldrig känt dig och kommer förmodligen inte göra det.
  Ändå så vill jag säga att jag står med dig och allt du står för.

  Man får aldrig glömma att det är de som skriker mest som hörs mest, men att det egentligen är människor som du och jag som har byggt det samhälle vi idag vilar på.

  Vi är många här i landet som uppskattar det du, jag och många andra gör, och det vi gör behövs. Vi lever i ett samhälle som är byggt på öppenhet, respekt och medkänsla.
  Och det är värt att stå upp för.
  Vi står upp för det.
  Tillsammans.

 198. Anna Starrin skriver:

  Kära Alexandra!
  Jag är så och har länge varit så imponerad av din styrka och av ditt mod! Att du orkat kämpa så länge! Det har tyvärr behövts. Det är få saker jag tror på så mycket som jag tror på vikten av mångfald. Du har kämpat för mångfalden på ett så bra, smart och initierat sätt! De här människorna som sprider sitt hat och sin rädsla. Jag vet att det är synd om dem, men det är svårt att visa dem förståelse när de uppför sig så in i helvete dumt. Jag blir orolig när jag ser hur de här rädda människorna blir fler och mer högljudda. Jag hoppas att du vill och orkar komma hem snart igen, med kämpaglöden återvunnen. Det du har gjort under alla dessa år har varit fantastiskt viktigt! Jag har lärt av dina inlägg; att jag inte bara bör agera när jag hör någon uttala sig rasistiskt utan framför allt heja på dem som kämpar, för att de ska orka kämpa vidare. Hejaropen ska höras mer än trollens burop! Heja Alexandra, fantastiskt kämpat!!!!

 199. Fredrik W skriver:

  Alexandra,
  Strunta i vad alla idioter skriver. For varje negativ och krankande kommentar finns det en uppsjo av manniskor som uppskattar det du gor, det ar bara det att vi inte skickar uppmuntrande kommentarer forran nagot sadant har sker.

  Fredrik

 200. Simon skriver:

  Äh, skit i idioterna. Du är grym, kör på bara!

 201. J skriver:

  Tror tyvärr att det bästa du kan göra är att låta någon scanna din e-post, dina kommentarsfält osv. Helt enkelt skydda dig från allt detta. Finns ingen anledning att sånt onyanserat hat ska behöva må dig och ta ifrån dig din energi. Du behövs. Din låga inspirerar och värmer i ett allt kallare klimat. Låt fin röst höras och dina ord få läsas. All kärlek och allt stöd till dig

 202. Ninna skriver:

  Bästa Alexandra!
  Jag hoppas innerligen att du kan ta en paus och för femtielfte? gången ladda om batterierna och komma igen. Du är smart och klok, och din röst behövs verkligen! Du är en ljusets förkämpe och utan dig är Sverige fattigare.
  Värme och kärlek till dig!

 203. David W skriver:

  Vore riktigt tråkigt om du slutar. Du har gjort och gör en stor skillnad i samhällsdebatten.
  Har läst och använt dina böcker i min undervisning många gånger. Har och har haft många elever som har eller har haft dig som inspirationskälla.

  Även om det måste vara jobbigt att ta så mycket skit så vill jag bara säga att det bara är ”döda fiskar som följer med strömmen”. Sticker man ut i Sverige får man lätt mycket negativ respons men det finns MÅNGA som verkligen uppskattar ditt engagemang.

  Hoppas du kommer tillbaka. Kram

  /David

 204. […] Alexandra Pascalidou fick nog efter ett program hon sänt. Hatmejlen haglade in och plötsligt orkade hon inte längre, du kan läsa inlägget HÄR!  […]

 205. Lina A skriver:

  Jag lyssnade på sändningen Ring P1. En stund efteråt påminde alla de arroganta inläggen mig om ödmjukhet. De påminde mig om att lägga undan min egen arrogans, de stunder den dyker upp och att bemöta så många jag bara orkar med kärlek och respekt. För det blev uppenbart att majoriteten av de som ringde in, för att inte tala om författarna till alla hot och hatmeddelanden, har blivit svältfödda på kärlek, har varit utan en omgivning som respekterar dem och plockar fram det vackra i dem. Jag vill skicka värme och ljus till alla de som inte förtjänar det, precis som vi är många som sänder det till dig. Så att några av hatarna, skrikarna, de tunnelseende och de vilsna hittar modet att ta över stafettpinnen i arbetet med att skapa en bättre värld. För du verkar ha gjort mer än nog för en livstid!

  Jag tar också med mig ditt briljanta mothugg att ”det här är inte en telefonsvarare dit man ringer och håller en monolog”.

  Ta hand om dig!

 206. […] Pascalidous blogginlägg DN-artikel om Pascalidous avhopp DN om hat från vänster gällande lagar nätaktivism Nazisternas yttrandefrihet […]

 207. […] Ring P1, om jag förstår henne rätt. För en vecka sedan fick hon nog och gick ut med att hon inte orkar jobba på Ring P1 längre. Det blev för mycket, bägaren rann […]

 208. Peter Färnlöf skriver:

  Det finns gott om ”kötthuvuden”, en del sitter i Riksdagen andra (?) skickar mail. Under Kristallnatten visade de upp sitt hjärndöda beteende och nu börjar kloakerna tydligen ge ifrån sig sin stank igen.
  Jag ställer upp på dej till 100×100% (vem sa att det inte finns mer än 100%)?
  Σ ‘αγαπώ για αυτό που πρεσβεύουμε και τι κάνετε. (är inte så bra på grekiska…)
  Jag skicka dej min kraft
  Peter

 209. Emma skriver:

  Stå på dig Alexandra! Jag jobbar som högstadielärare i en svensk småstad men är föräldraledig nu. Och tur är att jag nu fått en paus från arbetet för jag höll på att bli galen av all den rasism, sexism och främlingsfientlighet som jag fick brottas med varje dag. Jag är inte konflikträdd men slutade att alltid konfrontera efter ett tag (då och då tar jag fortfarande fajten, men inte alltid) då det var, i mina öron, helt omöjligt att diskutera med dessa människor. Logiska och förnuftiga resonemang biter inte på idioter… Det är så tröttsamt att upptäcka det, att vissa människor biter sig fast vid en åsikt utan att ens kunna tänka sig att bredda sina vyer ens det minsta när de till och med bevisas ha fel. Hoppas att alla dessa små och stora fajter till slut ger effekt och att världen blir vackrare och varmare igen. Jag brukar säga såhär: jag avskyr idioter, om de sen är vita eller svarta, svenskar eller utlänningar spelar ingen roll men idioter har jag inte mycket till övers för. Som tur är så föds man inte till idiot utan man blir det, alltså kan man ändra sig igen.

  Styrka till dig du smarta och vackra människa!

  Mvh emma

 210. […] being subjected to hate, insults and death threats – online and offline. Recent examples are Swedish Radio’s employee Alexandra Pascalidou and chief editor of the newspaper Göteborgs-Tidningen, Frida […]

 211. […] peakade för ett bra antal dagar sen. Bakgrunden var att journalisten och debattören Alexandra Pascalidou till slut fick nog efter 20 år av trakasserier, hot och […]

 212. Yasmin, 16 skriver:

  Du är så klok och bra! Jag lyssnade på ditt och Malous samtal på hennes program häromdagen, och jag blev berörd. Jag blev arg, förbannad, frustrerad. Vad finns det för människor? Varför hatar man? För mig är detta ett mysterium. Du är grym iallafall, vi backar dig!!

 213. Lars Grönlund skriver:

  Jag har inte sett dina bröst men jag har hört din röst. Igår såg jag en pilfink, ett gräsandpar, fyra duvor, en skata och sju måsar, samt en koltrast, på ett utrymme som var ca. 15 kvm. Idag såg jag dej på TV. Jag tänkte att det finns gott hopp om livet! Kram!
  Mitt liv har också varit tufft men jag skall aldrig sluta lära mej!! Må gott min vän!

 214. Lars Grönlund skriver:

  Jag är väldigt duktig på att uttrycka mej klumpigt men jag vill krama dej i dina tankar! Du gör ett enastående jobb! Kram, din vän!

 215. lucresse skriver:

  Behöver från lån Verkligen ärlig !!!
  Du behövde pengar utlåning mellan individer att klara ekonomiska svårigheter att genomföra ett projekt återuppliva dina aktiviteter, betala avgiften för ditt barn, köpa ett hus, här är lösningen, jag erbjuder lån som sträcker sig från 60.000 kronor till 8.000.000 kronor. Om du är intresserad kontakta mig mig för mer detaljer . Här är min mail: lucressedeperez@gmail.com

 216. Sara skriver:

  VAD exakt är det du inte orkar, Alexandra? Har du varit anklagad för att ha skrivit hotfullt mail till en myndighet du varit i stark beroendeställning till, när du fått barn och inte haft råd att köpa dig större lägenhet och gjort ett byte till en större lägenhet till förorten? Har du sedan blivit hotad av dina nya förortsgrannar och försökt komma därifrån, medans arbetsgivaren sagt upp dig för att du inte längre har kunnat jobba då du inte fått sova och inte kunnat ge din nyfödda son den trygghet han behöver?

  Har du 8 år senare fortfarande blivit förföljd av statens långa arm, som kräver ”rättvisa” och som väntat ut att din son skulle bli så pass stor att de äntligen kan kräva ut straff från dig? Har du fått känna på hur det är att ha uttalat sig politiskt inkorrekt i sverige, efter att ha hamnat bredvid värstinggrannar i förorten?

  Har du det, Alexandra? Jag känner igen dina ord. Det är bara det att vi står på precis motsatta ”barrikader”. Klassfrågorna. Men jag förstår ändå inte? Du har ju råd. Du tillhör eliten. Du har valfriheten. Ändå påstår du dela min apati? Du påstår dig dela samma frustration?

  Nej, Alexandra. Du lurar ingen. Du tillhör inte underklassen. Sluta låtsas företräda underklassen. Mvh,
  /Sara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *